Vrijwilligerswerk Nederland

Op deze pagina kun je ideeën opdoen voor het opzetten van acties om geld in te zamelen voor SUON. Als jij een leuke actie hebt georganiseerd, dan ontvangen wij natuurlijk graag een berichtje en een foto van jouw actie, zodat die gedeeld kan worden op onze website en via social media! Heb jij nog andere ideeën voor leuke acties? Laat het ons dan weten!

Verjaardagskalender
– SUON-artikelen verkopen

De artikelen van SUON, zoals kaarten en verjaardagskalenders, kun je proberen te verkopen in je omgeving. Vraag vrienden, familie, collega’s en bekenden of ze iets willen kopen om het goede doel te steunen. Als je een eigen zaak of winkel hebt, kun je de artikelen wellicht ergens uitstallen en verkopen.

 

– Markten

Er worden regelmatig (rommel)markten georganiseerd waarvoor je niet veel standgeld hoeft te betalen. Jij kunt op zo’n markt verkopen wat je wilt: oude spullen, kleren, zelfgebakken cake, noem maar op! Ook de artikelen van SUON (zoals de fotokaarten en verjaardagskalenders) kun je verkopen om zoveel mogelijk geld voor SUON op te halen.

Marikenloop


– Gesponsorde sporters

Zoals de vrijwilligers van ‘Stichting Ubomi Obutsha Nederland in Beweging’ zich lieten sponsoren voor de Marikenloop, kun jij je ook laten sponsoren als je gaat sporten! Denk hierbij aan een hardloopwedstrijd of aan het lopen van de Vierdaagse. Je zoekt zoveel mogelijk sponsors die aan jou doneren wanneer je je gestelde doel behaalt en alle opgehaalde geld komt ten goede van SUON.

Sponsorloop

 

– Sponsorloop

De sponsorloop van basisschool de Hooiberg in Borne is hier een goed voorbeeld van. Kinderen van de school gingen rennen op het schoolplein en werden hiervoor beloond door hun sponsors. Natuurlijk kan een sponsorloop ook bijvoorbeeld met een bedrijf of scoutinggroep gedaan worden!


– Inzamelen

Oude pennen/stiften, mobiele telefoons en cartridges kunnen door SUON ingeleverd worden en leveren geld op. Verzamel in jouw omgeving dus oude pennen, telefoons en cartridges! Op de inzamelpagina kun je meer informatie vinden over hoe dit werkt.

– Kledingparty

Naar een kledingparty neemt iedereen kleding (en schoenen, tassen, accessoires) mee die zij niet meer wil. In eerste instantie wordt alles geruild, maar als er meer mensen interesse hebben in 1 kledingstuk, dan worden deze artikelen geveild en kan er geld geboden worden. De opbrengst van deze veilingen zijn dan voor SUON!

– Benefietdiner

Door middel van een benefietdiner kun je op een persoonlijke manier mensen betrekken bij SUON en geld ophalen. Jij organiseert een leuk etentje voor je vrienden of familie, die allemaal een bepaald bedrag doneren. Dit bedrag komt ten goede van SUON.

– Benefietconcert of huiskamerconcert

Misschien speel je zelf in een band of ken je iemand die heel mooi kan zingen of muziek kan maken. Je kunt dan een benefietconcert organiseren. Probeer zoveel mogelijk sponsors te krijgen voor het concert, zoals een gratis locatie en mensen die voor niks een avondje optreden, zodat je zoveel mogelijk geld ophaalt. Je kunt het bijvoorbeeld ook vormgeven als een talentenshow of een playbackshow. Als je het wat kleinschaliger wilt houden kun je dit ook in de vorm van een huiskamerconcert doen. Dan nodig je mensen bij jou thuis uit, vraagt ze een bepaald bedrag te betalen en komt er iemand bij jou thuis optreden.

– Benefiet-verjaardag

Je kunt je verjaardagsfeest combineren met het ondersteunen van het Ubomi Obutsha Centre. Vraag in plaats van een cadeau of je gasten een donatie willen doen aan SUON. Dit kan bijvoorbeeld door een leuke donatiepot neer te zetten op je feest of door op je uitnodigingen ons rekeningnummer te vermelden.

– Benefiet-sportwedstrijd

Organiseer een wedstrijd met jouw team of voor de buurt. Dit kan natuurlijk vanalles zijn: voetbal, handbal, hinkelen, fietsen, … Laat mensen een bepaald bedrag inleggen om mee te doen en vraag het publiek om ook iets bij te dragen. Een sportieve en leuke manier om geld op te halen.