Marjoke 2013

Van half oktober tot half december 2013 ben ik als vrijwilliger werkzaam geweest bij het Ubomi Obutsha Centre in de township Kwazakhele, Port Elizabeth.

Marjoke met SesonaMet eigen ogen heb ik kunnen zien hoe belangrijk het is dat dit soort projecten bestaan en hoeveel geld en hulp er nodig is om deze projecten te laten blijven bestaan.
De enige manier om de weeskinderen en de kwetsbare kansarme kinderen de mogelijkheid te bieden een betere toekomst te hebben, is educatie en scholing.
Hoe jonger deze kinderen opgenomen kunnen worden in het dagelijkse educare programma hoe groter de kans dat ze zich kunnen losmaken uit een milieu van HIV/Aids, kindermisbruik, geweld en alcoholisme.

Op de website is te lezen wat de verschillende programma’s inhouden en ik heb onderdeel uit mogen maken van alle programma’s.
Ubomi Obutsha biedt kansen aan deze kinderen doordat vele lokale vrijwilligers dagelijks de handen uit de mouwen steken.

Door mee te draaien met de programma’s krijg je een heel goed beeld van wat er nodig is. Vrijwilligers zijn keihard nodig, niet alleen om voor korte of langere tijd mee te helpen, maar ook om als ambassadeur mee te helpen om voor dit project donaties te verzorgen zodat het belangrijke werk voortgezet kan worden.

Voor mij was het een zeer indrukwekkende ervaring die ik niet had willen missen.

Ubomi Obutsha betekent “nieuw leven”, een prachtig project dat geleid wordt door zeer toegewijde mensen.

— Marjoke

Wil je meer verhalen lezen van Marjoke over haar tijd bij het Ubomi Obutsha Centre? Kijk dat op haar weblog!

 

<< Terug naar overzicht

Reacties gesloten.