Eva 2011

Anelisa is een van de jongere kinderen die opgenomen is in het Educare programma, dit is een van de belangrijkste onderdelen van het Ubomi Obutsha Centre.  Bij dit onderdeel worden kleuters van 2 tot 6 jaar oud elke werkdag opgevangen en begeleid door het  Ubomi Obutsha Centre. Zo wordt hier gezorgd dat kinderen een ontbijt en lunch krijgen, iets wat thuis vaak niet gebeurt. Een ander onderdeel van het Educare programma is bijvoorbeeld dat de kinderen dagelijks hun tanden poetsen, ook iets waar thuis geen mogelijkheden voor zijn en waardoor de tandjes van sommige kleuters nu al helemaal verrot zijn. Om de kinderen wat basis dingen bij te leren worden er leerzame spelletjes gespeeld bijvoorbeeld: Herken de vorm/ kleur/groente ook wordt er gekeken welke behoeften de kinderen nog meer hebben, hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan kleding.
Dit is wat een van de vrijwilligers op het Ubomi Obutsha Centre over Anelisa vertelt:

‘Al in mijn eerste week ontmoette ik Anelisa’s moeder toen ze Anelisa op kwam halen van het project. Haar moeder wilde met me dansen en was gewoon ongelofelijk dronken. Naarmate ik langer op het project was, ontdekte ik dat niet alleen haar moeder een alcoholprobleem heeft, maar ook haar oma, bij wie ze het grootste deel van de tijd woont omdat haar moeder niet voor haar zorgt.  Soms heb ik echt het idee dat Anelisa liever op het project blijft dan dat ze naar huis gaat.

Op een dag was haar moeder zo dronken dat we Anelisa niet meer aan haar mee wilden geven, we brachten Anelisa naar haar vader en hoopten dat hij vandaag niet dronken zou zijn. In situaties als deze, besef ik hoeveel het Ubomi Obutsha Centre kan doen voor de kinderen’

– Eva Werdermann (Duitsland),  oud-vrijwilliger van het Ubomi Obutsha Centre

 

<< Terug naar overzicht

 

Reacties gesloten.