Zuid-Afrikaanse vrijwilligers

Op het Ubomi Obutsha Centre wordt hard gewerkt door lokale, Zuid-Afrikaanse vrijwilligers. Mensen die in dezelfde situatie zitten als de mensen die ze helpen. Allemaal met een eigen taak.
Wie zijn deze 
lokale vrijwilligers van Ubomi Obutsha die zich met hart en ziel inzetten?

 

Mark LawlerMark Lawler name
Mark is sinds 2005 de directeur van het Ubomi Obutsha Centre. Het is altijd zijn passie geweest om mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken en hij zet zich dan ook met veel liefde en gedrevenheid in om de vele mensen die bij het centre betrokken zijn te helpen en te stimuleren. Mark zorgt ervoor dat er aanvragen voor donaties gedaan worden, bepaalt waarvoor donaties gebruikt worden en regelt de gang van zaken op het centre. Ook probeert hij buiten KwaZakhele township aandacht voor het project te krijgen.

Mamma Nondumiso name

 

 

Mamma Nondumiso
Nondumiso, of Nondo, is de projectmanager. Zij is verantwoordelijk voor het regelen en overzien van vrijwilligersactiviteiten en programma-activiteiten. Ook zorgt zij voor het uitbreiden en onderhouden van het sociale netwerk van het Ubomi Obutsha Centre. Nondo is altijd aanwezig bij de huisbezoeken die één keer per week gedaan worden en geeft geregeld voorlichting aan moeders.


Sissi Sekiwe name
Sissi Sekiwe

Sekiwe is de kleuterjuf bij het Ubomi Obutsha Centre. Zij heeft in 2013, mede dankzij Stichting Ubomi Obutsha Nederland, haar volledige opleiding ‘vroegkinderlijke ontwikkeling’ afgerond en mag zich een gekwalificeerde kleuterjuf noemen.

Sissi Noluthando name

 

 

 

Sissi Noluthando
Samen met Sekiwe zorgt Noluthando voor de peuters en kleuters die naar het Centre komen. Ook zij heeft haar diploma behaald en is officieel lerares. Ze geeft de kinderen les en zorgt ervoor dat de Educare elke dag goed verloopt.

 

mamma nomvusoMamma Nomvuso
Mamma Nomvuso komt zelf uit de township en heeft er in 2013 voor gekozen om haar leven om te gooien en bij het Ubomi Obutsha Centre als vrijwilliger aan de slag te gaan. Zij zorgt er in de keuken voor dat alle kinderen en vrijwilligers van het centre elke dag te eten krijgen. Ook zorgt zij dat er genoeg voedzame soep is voor de soepkeuken.

Tata Sam name

 

 

 


Tata Sam

Tata Sam wordt gezien als de ‘vader’ van het Centre. Hij zorgt voor de coördinatie van de transporten van bijvoorbeeld donaties, haalt en brengt kinderen die te ver weg wonen om te lopen en is chauffeur als er huisbezoeken gedaan worden.

Mamma Christine
Mamma Christine
Als maatschappelijk werker is Mamma Christine werkzaam bij het center. Zij houdt rapporten bij over de kinderen, doet huisbezoeken en signaleert de behoeften van elk kind, zodat hier goed op ingespeeld kan worden.

 

buti Vuyisile

 

 

Buti Vuyisile
Als weeskind vond Vuyisile bij de teenclub van het Ubomi Obutsha Centre een veilige omgeving waar hij zich kon ontwikkelen. Sinds 2006 runt Vuyisile de teenclub en probeert op die manier jongeren te inspireren om zelf iets van hun leven te maken. In 2013 is hij afgestudeerd als maatschappelijk werker aan de universiteit en een baan gevonden, maar hij wil zijn werk bij het Ubomi Obutsha Centre nooit opgeven.

 

buti mabheleButi Mabhele
Mabhele is begonnen bij de kidsclub en nooit meer weggegaan. Hij runt het programma Ready For Succes, waar jongeren leren doelen te stellen in hun leven en zich voorbereiden op een opleiding en werk. Zijn passie is muziek, maar helaas heeft hij de opleiding Sound Engineering niet af kunnen maken vanwege de hoge kosten. Zonder het Ubomi Obutsha Centre zegt Mabhele nooit zo ver te zijn gekomen.


alma lawler


Alma Lawler

Alma is de vrouw van Mark en is via hem betrokken geraakt bij het Ubomi Obutsha Centre. Sinds 2014 leidt zij de Pre-Teen Club, waar jongeren tussen de 10 en 14 jaar leren over kwaliteiten die zij in hun leven nodig hebben. Dit brengt Alma ze bij door middel van het Backpackers Programma, waarbij ieder kind zijn of haar ‘levensrugzak’ vult met kwaliteiten en vaardigheden, op een speelse manier!


mamma mendiwe

 

Mamma Mendiwe
Mamma Mendiwe heeft de leiding over de moestuin van het Ubomi Obutsha Centre. Zij stuurt de mannen en vrouwen aan die in de tuin werken en weet precies hoe alles hoort te gaan. Dankzij haar beschikt het centre regelmatig over verse groente uit eigen tuin.

Reacties gesloten.