Jongerenclubs – foto’s

Het Ubomi Obutsha Centre runt verschillende programma’s voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 19 jaar oud. Alle programma’s vinden één middag per week plaats en ze worden stuk voor stuk gerund door enthousiaste, gedreven vrijwilligers.
De programma’s zijn onderverdeeld in verschillende We Are Growing-Clubs (Wij Groeien-Clubs). Zo zijn er:

  • de Steps Club (6-9 jaar),
  • de Peace Club (10-11 jaar), 
  • de Backpackers Club (12-15 jaar) en
  • de Teen Club (16-19 jaar).
[Not a valid template]

Voor de jongste kinderen, van 6 tot 9 jaar oud, is er de Steps Club. Vaak wordt de bijeenkomst aan de hand van een (religieus) verhaal ingevuld. Er wordt gezongen en gedanst, er worden belangrijke onderwerpen besproken en spelletjes gedaan. Soms is er ruimte om te knutselen of op een andere manier creatief bezig te zijn. En soms is er ook tijd om aan schoolwerk te werken.

Voor de iets oudere kinderen is er de Peace Club. De Peace Club is bedoel voor kinderen van 10 en 11 jaar oud en richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden om persoonlijke relaties te leggen en te onderhouden. Daarnaast richt deze club zich op de ontwikkeling van vaardigheden om problemen op een vredige manier op te lossen.

Bij de Backpackers Club komen kinderen van 12 tot 15 jaar. Aan de hand van het Backpackers-programma worden de bijeenkomsten vormgegeven. De kinderen leren dat zij allemaal hun eigen ‘rugzak’ hebben die ze vullen met vaardigheden en ervaringen, zoals plezier, wijsheid en vriendschap. Een ander onderdeel van deze club is het Leadership Programme. Dit programma is bedoeld om jongeren die nu al laten zien dat zij leiding kunnen geven en een goed netwerk kunnen opbouwen, verder te stimuleren. Ze worden geholpen om hun talenten verder uit te bouwen en anderen op een juiste manier te beïnvloeden.

Voor de tieners tussen de 15 en 19 jaar oud is er de Teen Club. Deze wordt gerund door Vuyisile, die zelf uit Kwazakhele Township komt en zelf veel geleerd heeft bij het Ubomi Obutsha Centre. Hij weet dit goed over te brengen op de tieners. Tijdens de bijeenkomsten van de Teen Club wordt er vooral gepraat en gediscussieerd over belangrijke onderwerpen die spelen bij deze tieners, zoals persoonlijke ontwikkeling, het halen van een diploma en seksualiteit.

Kijk voor meer foto’s van het Ubomi Obutsha Centre op onze Facebookpagina!

<<Terug naar overzicht          Volgende foto’s >>

Reacties gesloten.