Huisbezoeken – foto’s

Vanuit het Ubomi Obutsha Centre worden door de maatschappelijk werkers regelmatig huisbezoeken gedaan. Deze meestal onaangekondigde bezoeken hebben verschillende functies.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ten eerste worden de families van de kinderen die naar het Centre komen zo gevolgd, om te zien hoe het met het gezin gaat en wat de behoeftes van het gezin zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er in het gezin te weinig voedsel is om alle gezinsleden te voeden. Het komt ook vaak voor dat kinderen mishandeld worden. Het Centre probeert bij al deze zaken te bemiddelen, om een zo veilig mogelijke omgeving voor de kinderen te creëren.

Daarnaast worden huisbezoeken afgelegd om te bepalen of kinderen het nodig hebben om gebruik te maken van de programma’s van het Ubomi Obutsha Centre. Het Centre is bedoeld voor de armste gezinnen uit Kwazakhele Township, gezinnen waar de nood het hoogst is.

Ook dienen huisbezoeken om voedsel of andere basisbehoeften bij de mensen langs te brengen. Dit gebeurt bij gezinnen waarvan de ouders zelf niet naar het Centre kunnen komen, bijvoorbeeld door ziekte.

Alle informatie die over gezinnen verzameld wordt door de maatschappelijk werkers wordt bijgehouden in mappen. Het is belangrijk om al deze informatie goed bij te houden, zodat altijd terug te vinden is wat er in een gezin aan de hand is en wat het Centre heeft gedaan en/of nog steeds doet om het gezin te helpen.

Kijk voor meer foto’s van het Ubomi Obutsha Centre op onze Facebookpagina!

<<Terug naar overzicht          Volgende foto’s >>

Reacties gesloten.