Educare – foto’s

De Educare is de dagelijkse kinderdagopvang van het Ubomi Obutsha Centre voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar. De twee juffen, sissi Noluthando en sissi Sekiwe, zetten zich elke dag weer opnieuw in om deze kinderen zoveel mogelijk te leren, op een zo leuk mogelijke manier en in een veilige omgeving.

[Not a valid template]

Het dagprogramma van de Educare wordt aan het begin van het schooljaar vastgesteld. Er zijn enkele vaste onderdelen die elk jaar terugkomen. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld altijd om te tellen in het Xhosa én in het Engels en leren ze de kleuren en vormen, de dagen van de week, de maanden en de seizoenen. Er is aandacht voor hygiëne: voor het eten gaan alle kinderen naar het toilet. Na het toiletbezoekje worden de handen gewassen en de kinderen leren hoe ze dit het beste kunnen doen. Godsdienst speelt ook een belangrijke rol.

Er worden verschillende methodes ingezet om de kinderen dingen te leren. Zo wordt er meestal klassikaal geleerd: de kinderen staan of zitten in een cirkel en herhalen wat de juf zegt of beantwoorden vragen. Er wordt veel gezongen, bijvoorbeeld liedjes over de dagen van de week. Er wordt gekleurd, geknutseld, gepuzzeld en er worden spelletjes gedaan. De kleuren worden bijvoorbeeld geoefend door de gekleurde bordjes waar de kinderen van eten op kleur te laten opruimen.

Daarnaast is er altijd veel ruimte om vrij te spelen. Hier leren de kinderen ook veel van, dingen die ze thuis niet leren omdat hier simpelweg geen aandacht aan besteed wordt door hun ouders. Ze leren samen te werken en dingen te delen. Naast het leren en spelen krijgen de kinderen van de Educare twee maaltijden per dag en een kleine snack in de middag. Vóór de lunch wordt er elke dag een dutje gedaan.

Door dit dagelijkse ritme, de verzorging, aandacht en instructie worden de Educare-kinderen beetje bij beetje voorbereid op de basisschool, zodat zij een goede basis hebben om op voort te bouwen.

Kijk voor meer foto’s van het Ubomi Obutsha Centre op onze Facebookpagina!

<<Terug naar overzicht          Volgende foto’s >>

Reacties gesloten.