Ubomi Obutsha Centre

Het Ubomi Obutsha Centre, Zuid-Afrika

 

12132656_1155225671171614_2777347370824861890_oHet Ubomi Obutsha Centre werd 13 jaar geleden gestart door Amerikaan Don Bixler en is nu overgenomen door Zuid-Afrikaan Mark Lawler. Het project geeft gehoor aan de noodkreet van de bevolking van Kwazakhele Township in Zuid-Afrika.

Het Ubomi Obutsha Centre richt zich op de behoeften van verweesde en kwetsbare kinderen, die negatief beïnvloed worden door een slechte leefomgeving, slechte educatie, slopende en levensbedreigende ziekten, verwaarlozing, verlating en misbruik in vele vormen.

 

Om deze problemen aan te pakken zijn er activiteiten, georganiseerd in 3 hoofdprogramma’s:

1) Open verrijkingsprogramma’s: richten zich op het voorzien in basisbehoeften en het ontwikkelen van de persoonlijke karakters en sociale vaardigheden van kinderen in gevaar. Alle kinderen uit de omringende gemeenschap kunnen gratis deelnemen aan deze activiteiten, waaronder: naschoolse opvang, zondagsschool, jongerenclubs (Steps Club voor 6-9 jaar, Peace Club voor 10-11 jaar, Backpackers Club voor 12-15 jaar en Teen Club en Ready For Success voor 16-19 jaar), een soepkeuken en vakantieactiviteiten.

2) High-Risk Interventies: werkt aan het identificeren van kinderen van wie het leven een groot risico loopt en de coördinatie van een reeks van passende interventies om eventuele tekortkomingen te vermijden in hun ontwikkeling. Deze omvatten onder andere: huisbezoeken, ondersteuning in de basisbehoeften, schoolhulp en kinderopvang (Educare).

3) Carrière verrijkingsprogramma’s: gericht op het bijstaan van de ouders / verzorgers van de kinderen om een stabielere woonomgeving te creëren waarin kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen. Deze omvatten het werken in de moestuin, diverse life skills workshops en regelmatige huisbezoeken voor ondersteuning thuis.

Ubomi Obutsha CentreAlle programma’s en activiteiten worden uitgevoerd door lokale, Zuid-Afrikaanse vrijwilligers, die veelal zelf uit Kwazakhele Township komen.

Meer informatie over het Ubomi Obutsha Centre kun je vinden op hun eigen website, klik hier.

 

 

Reacties gesloten.