Terugblik op 2016 en vooruitblik op 2017

Terugblik op 2016
Eerder blikten we al terug op het afgelopen jaar wat betreft het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika. Voordat we beginnen aan het nieuwe jaar, kijken we ook nog even terug op hoe 2016 er voor Stichting Ubomi Obutsha Nederland uitzag.

Er zijn in 2016 drie grote donaties aan het Ubomi Obutsha Centre gedaan. In mei is een flink bedrag naar het Centre gegaan met verschillende bestemmingen. Er ging €735 naar materialen voor activiteiten, zoals schrijfwaren en speelgoed. Er ging €1980 naar voedsel voor de soepkeuken en voor de medewerkers en kinderen die het Centre bezoeken. Nog eens €1980 was bestemd als bijdrage aan de vaste lasten, zoals gas/water/licht, maar ook vergoedingen voor vrijwilligers en onderhoud van het gebouw. In juli is, met behulp van de Gemeente Bernheze, €1404 gedoneerd aan het School Support Program. Dit programma helpt schoolgaande kinderen met het betalen van hun schoolspullen, zoals een schooluniform en schoolboeken. In december is een bedrag van €2000 gedoneerd. Hiermee is bijgedragen aan de eindejaarsactiviteiten, de soepkeuken en een Summer Camp. Naast deze losse donaties is ook telkens het vaste bedrag van €200 per maand overgemaakt dat is bedoeld om Mark Lawler, de directeur van het Centre, te ondersteunen.

Vooruitblik op 2017
Ook het komende jaar blijft SUON zich vanuit Nederland inzetten voor het Ubomi Obutsha Centre. Mark Lawler, de directeur, stuurt regelmatig verzoeken voor de financiering van verschillende projecten. Elke keer wordt er gekeken waar we iets aan bij kunnen dragen, naast de maandelijkse ondersteuning van hem persoonlijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opknappen van (delen van) het Centre, uitjes en activiteiten die ze graag willen organiseren, of tekorten in hun financiële middelen voor bijvoorbeeld voedsel.

Zelf iets doen?
Er zijn verschillende manieren waarop je SUON en daarmee het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika het komende jaar kunt helpen. Je kunt uiteraard donateur worden: eenmalig of vaste donateur. Als je vaste donateur wordt, bepaald je natuurlijk zelf welk bedrag jij maandelijks wilt doneren. Als dank krijg je in je derde maand als donateur een verjaardagskalender cadeau!

Daarnaast kun je tijdens het online shoppen heel eenvoudig doneren, zónder dat het jou geld kost! Door je online aankopen te doen via DoelShop.nl of je boeken te bestellen via YouBeDo kun je gratis doneren. Wanneer je een boek koopt via YouBeDo, betaal je dezelfde prijs als bij een andere webwinkel, maar YouBeDo doneert vervolgens 10% van jouw aankoopbedrag aan SUON! Wanneer je een aankoop doet via DoelShop.nl (dat kan bij héél veel bekende webwinkels zoals Zalando en Bol.com), doneert de betreffende webwinkel een bepaald bedrag aan SUON. Zonder dat het jou iets extra’s kost! Dit geldt niet alleen voor aankopen bij webwinkels, maar ook bijvoorbeeld bij (zorg)verzekeringen, telefoonabonnementen en energieleveranciers!

Wil je graag een leuke actie doen en daarmee geld ophalen voor SUON? Dat kan natuurlijk ook! Misschien vind je het leuk om op een (rommel)markt te gaan staan tijdens Koningsdag of Kerst en wil je jouw verdiende bedrag doneren. Misschien geef je een (verjaardags-)feest en vraag je je gasten om een donatie aan SUON te doen. Of misschien wil je van een voetbal- of hardloopwedstrijd een inzamelactie maken! Wij denken graag met je mee en kunnen je op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door je promomaterialen toe te sturen en zelf promotie voor jouw actie te maken. Neem gerust contact met ons op als je hier ideeën over hebt! Alle hulp wordt ontzettend gewaardeerd!

 

Reacties gesloten.