Resultaten

Stichting Ubomi Obutsha Nederland zamelt op allerlei manieren geld in om het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika te ondersteunen. Dit geld wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Op deze pagina lees je er meer over!

School Support Program

Mede dankzij Tocht met een Missie, Gemeente Bernheze en veel enthousiaste sponsors is in november 2017 het prachtige bedrag €10.407 gedoneerd voor het School Support Program van het Ubomi Obutsha Centre. Dit bedrag is ingezet voor de aanschaf van uniformen, tassen en schrijfgerei, maar ook voor minder voor de hand liggende producten zoals maandverband voor meisjes die zonder dit product niet naar school kunnen of durven. Daarnaast wordt er ook geholpen met huiswerkbegeleiding. Deze schoolbenodigdheden worden door het jaar heen strategisch uitgedeeld aan schoolgaande kinderen om ze op deze manier te motiveren om elke dag naar school te gaan en hun best te blijven doen.

Schoolsupport, vaste lasten, brandstof & eten

Het mooie bedrag van €5000 is in juni 2017 gedoneerd! Dit bedrag  is door Mark Lawler, de directeur, besteed aan de doelen waar hij het op dat moment het beste kon gebruiken. Hierdoor is er ongeveer €910 naar de maandelijkse boodschappen gegaan, zoals de snacks en het eten voor de Educare. Daarnaast is er €1340 besteed aan schooluniformen en huiswerkbegeleiding. Een deel van €1210 is besteed aan rekeningen voor kosten rondom communicatie, zoals telefoonkosten. Ongeveer €200 is uitgegeven aan printkosten voor materialen voor de verschillende programma’s. Een bedrag van €630 is naar de brandstofkosten voor het ophalen van het voedsel en donaties gegaan. Ten slotte is €400 gereserveerd voor de kosten van het opknappen en verbeteren van de bibliotheek.

 

Jaarafsluiting, soepkeuken & Summer Camp

In december 2016 is er een bedrag van €2000 gedoneerd aan het Ubomi Obutsha Cente. Hiermee is bijgedragen aan de eindejaarsactiviteiten, die zijn bedoeld om bewondering te laten zien voor de inzet van het afgelopen jaar van veel kinderen, ouders en hele gezinnen. Daarnaast is bijgedragen aan de soepkeuken. Hier kunnen honderden kinderen uit Kwazakhele Township drie keer per week een voedzame maaltijd krijgen, die meestal bestaat uit gevulde soep en brood. Daarnaast heeft deze soepkeuken een maatschappelijke functie: alle kinderen die naar de soepkeuken komen worden geregistreerd. Als deze kinderen verder nog niet bij het Centre betrokken zijn, dan wordt hun gezin bezocht en wordt gekeken of er een noodzaak is om hulp te krijgen. Ten slotte zal een deel van het gedoneerde bedrag worden besteed aan een Summer Camp. Een aantal kinderen die zich dit jaar bijzonder goed hebben ingezet, bij het Centre én daarbuiten, kunnen hier met behulp van het Centre naartoe.

 

School Support Program

In juli 2016 is er, met behulp van de Gemeente Bernheze, €1404 gedoneerd aan het School Support Program. Dit programma helpt schoolgaande kinderen met het betalen van hun schooluniform en andere schoolspullen, zoals schoolboeken, een tas, schriften en schrijfgerei. Zo gaan kinderen beter voorbereid naar school en is de kans groter dat zij hun school ook daadwerkelijk afmaken!

 

Activiteiten, voedsel & vaste lasten

Mei 2016 is er flink bedrag gedoneerd aan het Ubomi Obutsha Centre. Het doel van de donatie bestond uit verschillende onderdelen. Zo is er €735 gedoneerd aan materiaal voor activiteiten, zoals schrijfwaren en speelgoed. Er is €1980 overgemaakt bedoeld voor voedsel voor de kinderen en medewerkers van het Centre en niet te vergeten de soepkeuken. Nog eens €1980 is bestemd als bijdrage aan de vaste lasten, waarbij je kunt denken aan gas/water/licht, maar ook bijvoorbeeld de vergoedingen voor vrijwilligers, onderhoud van het gebouw en internetkosten. Tenslotte is uiteraard ook het vaste driemaandelijkse bedrag overgemaakt, bedoeld om Mark Lawler, de directeur van het Centre, te ondersteunen.

 

Jaarafsluiting, T-shirts, vaste lasten & boodschappen

12304068_1184987398195441_5703377605035634573_oHalf november 2015 is er een bedrag van €4210,- naar Zuid-Afrika gegaan. Met dit bedrag heeft SUON bijgedragen aan nieuwe T-shirts met het logo van het Centre voor de kinderen en de vrijwilligers van het Centre, boodschappen voor twee maanden, een deel van de vaste lasten voor drie maanden en een lunch en cadeautjes om de vrijwilligers van het Centre te bedanken tijdens de jaarafsluiting.

 

Vaste lasten, vrijwilligersvergoedingen & moestuin

11083768_1042462869114562_4208472633525220438_oBegin april 2015 is er een bedrag van €1500 gedoneerd aan het Ubomi Obutsha Centre. Hiermee heeft het Centre een deel van de vaste lasten voor de volgende maand (denk aan elektriciteit, gas en water) en een deel van de vergoedingen voor de vrijwilligers die werkzaam zijn bij het Centre kunnen bekostigen. Daarnaast is er ook een deel van het bedrag ingezet voor de moestuin, waar het Centre haar eigen groenten kan verbouwen om op die manier een eigen inkomen te genereren.

 

School Support Program

schoolsupport1In januari 2015 zamelde SUON geld in voor het School Support Program van het Ubomi Obutsha Centre. Het doel was om zeker 169 basisschoolkinderen die het Ubomi Obutsha Centre bezoeken te voorzien van hun schoolbenodigdheden voor het nieuwe schooljaar. Met succes! De ASN bank Foundation doneerde €1.500,- en een speciale deurcollecte op Kerstavond in de kerk van Simpelveld leverde een bedrag van €380,- op. Daarnaast heeft SUON zelf ook nog een bijdrage gedaan. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er deze maand in totaal een bedrag van €2880 gedoneerd werd aan het Ubomi Obutsha Centre ten behoeve van het School Support Programma.

Door dit programma kunnen de schoolkinderen worden voorzien van hun schoolbenodigdheden: een schooluniform, schoolboeken, een schooltas en schrijfgerei. Daarnaast wordt er ook gezorgd dat deze kinderen toiletartikelen krijgen, zodat ze niet onfris naar school hoeven te gaan. Het resultaat van dit programma is dat alle kinderen goed voorbereid naar school gaan, de lesstof kunnen volgen en daardoor een grotere kans hebben over te gaan naar het volgende leerjaar. Op de langere termijn biedt dit hen de mogelijkheid om uit de negatieve spiraal van armoede te komen en daarmee een kans op een betere toekomst.

 

Feestelijke jaarafsluiting

dec_steps club kerstfeestHet ‘schooljaar’ 2014 zat er in december weer op voor het Ubomi Obutsha Centre. Er waren allerlei afsluitende activiteiten voor de kinderen, hun ouders en de vrijwilligers van het Centre. Zo was er een afsluitende dag voor de Educare, waarbij de kleuters hun zelf-geknutselde kunstwerkjes mee naar huis mochten nemen, een feestdag voor de Steps Club en een Kerstfeest met veel zang, dans én cadeautjes. Een mooie afsluiting van het jaar met beloningen voor de kinderen die zich enorm goed hebben ingezet om zelf aan hun toekomst te werken. Omdat deze afsluitende festiviteiten zo belangrijk zijn voor de kinderen (het brengt ze niet alleen plezier, het zorgt ervoor dat hun inspanningen gezien en beloond worden!) heeft SUON er mede voor gezorgd dat al deze activiteiten plaats konden vinden.

 

Nieuwe T-shirts

Ubomi Obutsha CentreIn oktober 2014 heeft het Ubomi Obutsha Centre een nieuwe beloning gegeven aan de kinderen die trouw naar de life skills activiteiten kwamen die het Centre aanbiedt: mooie t-shirts met het nieuwe logo erop! De kinderen die 60% van de tijd (of vaker!) aanwezig waren bij de activiteiten van het afgelopen jaar kregen allemaal een t-shirt. Een dergelijke beloning hebben de kinderen soms nodig als extra stimulans om het Centre te blijven bezoeken en deel te nemen aan de leerzame activiteiten. Vanuit huis is deze motivatie er soms niet en in deze situaties is het natuurlijk juist belangrijk dat de kinderen naar school gaan en het Ubomi Obutsha Centre bezoeken. SUON heeft bijgedragen aan de aanschaf van deze t-shirts.

 

Grote donatie aan Ubomi Obutsha Centre

aug_backpacksIn juni 2014 heeft SUON een fantastisch bedrag kunnen doneren aan het Ubomi Obutsha Centre, namelijk €4941! Dit bedrag is gebruikt voor diverse doeleinden. Zo is er geld gespendeerd aan schoolspullen en toiletspullen voor de kinderen van het Centre.

Daarnaast is er geld gedoneerd voor de verplichte schooluniformen van de kinderen, de reparatie van de wasbakken en voor beveiligingscamera’s. Deze camera’s dienen ter extra beveiliging van het Centre naar aanleiding van eerdere inbraken.

bedanktVoor de Educare is er een leuk en educatief uitstapje georganiseerd. Een uitstapje is voor deze kinderen vaak één van hun weinige kansen om het leven buiten Kwazakhele Township te zien.  Ook wordt er educatief speelgoed aaangeschaft voor de kinderen van de Educare.

Tenslotte heeft SUON bijgedragen aan de vrijwilligersvergoedingen (vergoedingen voor de vrijwilligers uit Kwazakhele Township die zich fulltime inzetten voor het Ubomi Obutsha Centre) en aan boodschappen voor het hele Centre voor drie maanden.

 

Kantoorartikelen, schoolspullen Educare & voedsel

educare schoolspullenIn januari 2014 was Chantal op bezoek bij het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika. SUON heeft toen op een persoonlijke manier enkele mooie en nuttige donaties kunnen doen. De kantoorspullen, die vooral gebruikt worden door de mamma’s die de administratie en huisbezoeken doen, zijn aangevuld. Voor alle kinderen die naar de educare komen zijn rugzakjes, kleurboeken en kleurpotloden gekocht. Tenslotte zijn er boodschappen gedaan waarmee het centre 1,5 tot 2 maanden vooruit kan. Deze laatste donatie was bedoeld om het gat op te vullen dat ontstond toen een grote, lokale donateur zich per januari 2014 terugtrok.

 

Actie gebitsverzorging

Toiletspullen

De opbrengst van de tandenactie van 2013 is door het Ubomi Obutsha Centre gebruikt om tandenborstels en tandpasta voor alle schoolkinderen te kopen, zodat zij voorlopig elke dag hun tanden kunnen poetsen. Deze artikelen zijn, samen met andere toiletspullen zoals deodorant, zeep en een handdoekje, in januari 2014 uitgedeeld. Op deze manier wordt de persoonlijke verzorging, vooral de gebitsverzorging gestimuleerd!

 

Opknappen soepkeuken

Opknappen soepkeuken

De keuken waar de lekkere, voedzame soep en het andere eten voor het Ubomi Obutsha Centre bereid wordt, was dringend aan een renovatie toe. Door de buitenmuur kwam regen en wind naar binnen, het lekkende plafond stond op instorten en de keukenkastjes vielen bijna uit elkaar. In oktober 2013 heeft SUON een mooi bedrag kunnen doneren om dit doel waar te maken!

 

Compensatie voor inbraak

compensatie inbraakIn de zomer van 2013 is er ingebroken bij het Ubomi Obutsha Centre waarbij er veel schade is aangericht. SUON heeft een groot bedrag over kunnen maken, waardoor er een camerasysteem geplaatst is. Hierdoor zal de kans op volgende inbraken zo veel mogelijk verkleind worden. De gestolen computers zijn vervangen door laptops, zodat deze beter opgeborgen kunnen worden. Ook zal de voorraadkamer beveiligd worden met metalen platen, waardoor dit als een ‘safe room’ zal dienen om de waardevolle spullen in op te slaan.

 

Uitjes en beloningen

uitjes en beloningen (teencamp samenwerken)

In september 2013 heeft SUON geld gedoneerd waarmee de kinderen van de Educare een dagje op stap kunnen. De afgelopen periode leerden ze veel over transport en ze zijn meegenomen naar een miniatuurtreinen-park. Ook mochten de basisschoolkinderen die de afgelopen periode hard en goed gewerkt hadden als beloning mee naar de bioscoop. Op deze manier probeert het Ubomi Obutsha Centre het harde werken en leren te stimuleren. Daarnaast kunnen de tieners aan het eind van het jaar naar een Life Skills Camp, een meerdaags kamp waarin de nadruk ligt op samenwerken. De jongeren leren veel over zichzelf en van elkaar, middels allerlei survival-achtige opdrachten. Voor hen een geweldige ervaring!

 

Teen Incentive

Teen IncentiveDe tieners die zich in 2012 goed hebben ingezet op school en betrokken waren bij het volgen van de programma’s van het Ubomi Obutsha Centre, zijn een hele dag in het middelpunt van de belangstelling gezet.  Ze zijn gaan winkelen, lekker gaan uiteten en naar de bioscoop geweest. Twee tieners kregen een extra prijs: zij mochten een vlucht maken in een klein vliegtuigje! Kortom, het was een onvergetelijke dag.

 

School Support Program

CIMG1623

Met de opbrengsten van de donaties heeft het Ubomi Obutsha Centre medio 2012 (een deel van) het School Support Program gefinancierd. Het School Support Program helpt schoolgaande kinderen met onderwijs gerelateerde kosten. Hierbij kun je onder andere denken aan uniformen, boeken, briefpapier, trainingsmaterialen en excursiekosten.

 

Derde dag soepkeuken

Met de opbrengst van de eerste kaartenactie 2012 is een derde dag soepkeuken gerealiseerd. Hierdoor krijgen honderden kinderen een extra maaltijd in de week!

 

 

 

Opleiding Sekiwe

Sekiwe graduation2

Een groot deel van de opbrengst van het benefietconcert in juni 2012 is o.a. besteed aan een deel van de kosten van een studie voor Sekiwe (leidster van de Educare). Zij volgt een soort combinatie opleiding PABO/SPW en zit in haar laatste jaar.

 

Educare Uitje

Vrijdag 21 september 2012 zijn de kinderen van de Educare op stap geweest naar Holmeleigh Farm, een kinderboerderij.

 

 

 

Teencamp

In het weekend van 22 september 2012 heeft het Ubomi Obutsha Centre 5 tieners meegenomen op kamp. Het teencamp is gericht op teamwork en het overwinnen van obstakels, bijvoorbeeld met hiken.

 

Audit

In 2012 heeft SUON bijgedragen aan een zogenaamde Audit. In Zuid-Afrika kunnen bedrijven meedoen aan een vorm van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)’. Als ze dat doen, dan krijgen ze  punten en hoe meer punten, hoe beter het bedrijf is in MVO.  Het Ubomi Obutsha Centre wil daar graag gebruik van maken en dat kan nu door middel van de ondersteuning van SUON. Met de punten probeert het Centre bedrijven zover te krijgen dat zij de ‘sustainability costs’ zoals elektriciteit en ‘stipends’ (vrijwilligersvergoedingen) voor de volunteers doneren. Dat zijn de dingen die nu niet graag gedoneerd worden, omdat je het niet terugziet, maar die wel heel belangrijk zijn voor het project.

Wil jij het Ubomi Obutsha Centre ook steunen?

Kijk dan hier voor meer informatie over hoe jij kunt helpen!

Reacties gesloten.