Succesverhaal: Sive

 

Het verhaal van Sive laat zien hoe het Ubomi Obutsha Centre een rol speelt in de levens van veel kwetsbare kinderen in Kwazakhele Township. Sive is het grootste kind dat de Educare (kleuterschool) van het Centre bezoekt. Hij heeft een groeiafwijking waardoor hij groter is dan andere kinderen van zijn leeftijd, maar waardoor zijn cognitieve ontwikkeling achterblijft. Sive woont met zijn oma en werkzoekende vader in een oud overheidshuis. Zijn laatste herinnering aan zijn moeder is dat zij vertrok in een ambulance. Ze kwam nooit meer terug.

Onder andere door de heersende stigma’s in Zuid-Afrika, heeft het Ubomi Obutsha Centre veel in het werk moeten stellen om Sive’s familie ervan te overtuigen wat Sive ontwikkelingsproblemen heeft en hulp nodig heeft. Hij zal waarschijnlijk naar een speciale school moeten. Uiteindelijk is dit gelukt en heeft het Centre kunnen regelen dat hij volgend schooljaar naar een speciale kleuterschool kan waar hij de aandacht en hulp krijgt die hij nodig heeft.

De ontwikkeling die Sive het afgelopen jaar bij het Ubomi Obutsha Centre heeft doorgemaakt is ontzettend groot. Van het zenuwachtige en onzeker jongetje dat hij was, is hij veranderd in een jongen vol zelfvertrouwen, die geniet van het maken van puzzels, het beantwoorden van vragen en het helpen van andere kinderen waar hij kan. Dít is waar het Ubomi Obutsha Centre voor staat en waar alle vrijwilligers zich elke dag opnieuw weer voor inzetten.

Reacties gesloten.