Resultaten 2015 en doelen 2016

Het begin van een nieuw jaar biedt een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat hebben we in 2015 allemaal bereikt?

Om te beginnen zijn er in januari 169 basisschoolkinderen aan schoolbenodigdheden geholpen door het School Support Program. Zij ontvingen onder andere een schooluniform, schoolboeken, een schooltas en schrijfgerei. Daarnaast hielpen wij het Ubomi Obutsha Centre om in mei een deel van de vaste lasten te betalen, zoals elektriciteit, gas en water. Ook hebben we een deel van de vergoedingen voor de lokale vrijwilligers die werkzaam zijn bij het Centre betaald. Maar ook de moestuin werd niet vergeten; we hebben onder andere mest en vruchtbare aarde gekocht, zodat er weer hard gewerkt kon worden in de tuin. De moestuin is belangrijk voor het Centre omdat het met haar eigen verbouwde groente een eigen inkomen kan genereren.

Aan het einde van het jaar hebben we nieuwe T-shirts met het logo van het Ubomi Obutsha Centre voor de kinderen en de vrijwilligers van het Centre verzorgd, de boodschappen voor twee maanden betaald en nogmaals een deel van de vaste lasten voor drie maanden bekostigd.

Tenslotte hebben we alle lokale vrijwilligers een mooie jaarafsluiting met lunch en cadeautjes gegeven om hen te bedanken voor hun inzet. Zij zijn tenslotte de mensen die het werk uitvoeren en het Centre draaiende houden!

dec_resultaten 2015

Natuurlijk is het begin van een nieuw jaar ook een moment om juist vooruit te kijken. Wat zijn de doelen die we in 2016 willen bereiken?

Om te beginnen willen we uiteraard graag doorgaan met het ondersteunen van het Ubomi Obutsha Centre! Het afgelopen jaar was een zeer moeilijk jaar voor het Centre op financieel gebied. Wederom zijn een aantal donateurs weggevallen en het blijft lastig om nieuwe sponsors te vinden.
Het aantal kinderen en gezinnen die de hulp van het Centre nodig hebben én willen is echter alleen maar gegroeid. Daarom hebben we besloten om het Centre structureel te gaan ondersteunen. Het is ontzettend belangrijk dat het Ubomi Obutsha Centre zijn deuren open kan laten, zodat de kinderen die de clubs, huiswerkbegeleiding en opvang bezoeken een veilige en stimulerende plek hebben om zich te ontwikkelen.

Een van onze doelen voor 2016 is dan ook het vinden van meer vaste donateurs, zodat er elke maand een vast aantal donaties zijn die het Centre kunnen ondersteunen.

Daarnaast zullen ook dit jaar weer concrete projecten die vanuit het Centre gestart worden gesponsord worden. Welke projecten dit zijn volgt uiteraard te zijner tijd!

Reacties gesloten.