Quotes vanuit het Ubomi Obutsha Centre, Zuid-Afrika

‘Een foto zegt meer dan duizend woorden.’ Maar soms kunnen een aantal woorden meer dan duizend beelden schetsen! Hier is een kleine verzameling van dingen die zijn gezegd door mensen op en bij het Ubomi Obutsha Centre die een beeld schetsen van het leven in Kwazakhele Township en de rol die het Ubomi Obutsha Centre daarin speelt.

          Ubomi Obutsha heeft mijn leven gered! Echt! Ik dank god elke dag voor het Centre.’ – een begunstigde van het Ubomi Obutsha Centre die er later zelf vrijwilliger is geworden.

          Ik heb niemand die van me houdt.’ – een 7 jarig meisje.

          soepWanneer ik hier kom, voel ik me echt gelukkig.’ – 10 jaar oude jongen.

          Ik ben zo blij dat ik deze soep krijg! Ik neem een beetje soep mee naar huis voor mijn moeder want anders hebben we geen avondeten vanavond.’ – 7 jaar oude jongen.

          Ik spendeerde al mijn geld tegelijkertijd en daarna moest ik weer geld lenen. Nu weet ik hoe ik kan budgetteren en hoe ik mijn geld op de juiste manier kan uitgeven.’ – een ouder.

          Het project is zo goed om mensen te helpen. Ik begrijp niet waarom niet meer mensen, met genoeg financiële mogelijkheden, helpen?‘ – een internationale vrijwilliger.

          Het spijt me dat ik je heb laten huilen Siya, ik zal je niet meer plagen.’ – een kleuter tegen een andere kleuter bij het Educare programma.

          Ik voel me niet veilig op school want overal wordt drugs gebruikt en er zijn kinderen die je onder druk zetten om te gebruiken.’ – 12 jaar oude jongen.

          Bedankt dat je me hebt geleerd om beter te communiceren met mijn kind. Het heeft een groot verschil gemaakt.’ – een moeder die een ouderschapscursus heeft gevolgd op het Ubomi Obutsha Centre.

          kwazakheleIk zou willen dat dit kind een andere ouder had. Zijn moeder zorgt niet voor hem.’ – een buurtbewoner die een gevaarlijke situatie meldde aan het Ubomi Obutsha Centre.

          Ik vind het echt verrassend hoeveel mensen hier met zo weinig toch zo gelukkig zijn. Dit heeft me enorm veranderd.’ – een internationale vrijwilliger.

 Bedankt Ubomi Obutsha voor alle liefde en steun wanneer ik dit hard nodig had. Bedankt voor het helpen met mijn schoolwerk, mijn uniform, kerstcadeaus en om me te laten zien wat het juiste pad is.’  17 jaar oud meisje.

Reacties gesloten.