Opstart van 2017 bij Ubomi Obutsha Centre

 

Het nieuwe jaar is natuurlijk al een hele tijd geleden begonnen. Ook bij het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika zijn ze gestart met een nieuw jaar.

Dit jaar is begonnen met 13 vrijwilligers uit de gemeenschap van Kwazakhele Township, 7 lokale vrijwilligers, 12 studenten en 3 internationale vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn ‘ervaren’ en draaien al langer mee bij het Ubomi Obutsha Centre, anderen zijn nieuw. Dit zorgt voor een mooie wisselwerking, waarbij ook vrijwilligers van elkaar kunnen leren! Al deze vrijwilligers zullen zich dit jaar samen inzetten om de kinderen die onder risicovolle omstandigheden opgroeien vooruit te helpen in hun ontwikkeling.

Dit jaar zullen 25 nieuwe kinderen uit risicovolle gezinnen worden verwelkomd bij de Educare op het Centre. Het Centre steekt veel tijd en werk in het onderzoeken van de omstandigheden waarin de kinderen leven, om er zeker van te zijn dat de kinderen die de hulp het hardst nodig hebben deze hulp ook krijgen.

Het Centre heeft al een hoop werk gestoken in het plannen en opzetten van de activiteiten voor de eerste helft van dit jaar van de vier-wekelijkse programma’s de Life Skills Club en de Sunday School. Met behulp van een nieuwe vrijwilliger is hier een nieuw onderdeel aan toegevoegd om onderwerpen te bespreken en erover te leren: drama!

Daarnaast zal het Centre dit jaar starten met een nieuw programma: het Literacy Programme (geletterdheidsprogramma), dat gericht is op het ontwikkelen van begrijpend lezen. Hiermee wordt ook geprobeerd de huiswerkbegeleiding van schoolkinderen te veranderen in een meer persoonlijke één-op-één begeleiding.

Reacties gesloten.