info@ubominederland.nl

Laatste nieuwsbrieven


Vrijwilligers Ubomi Obutsha Centre

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Donatie Hofsteestichting
Afgelopen mei hebben we een aanvraag voor financiering gedaan bij de Hofsteestichting.
De Hofsteestichting is een fonds dat zich inzet voor het verbeteren van de leefomstandigheden en het welzijn van de lokale bevolking in derde wereldslanden, met name op het terrein van onderwijs, gezondheidszorg en economische ontwikkeling.
Hun doelstelling sluit mooi aan bij de missie van SUON en het Ubomi Obutsha Centre. Deze maand kregen we het nieuws dat onze aanvraag is goedgekeurd en dat de stichting ons met 2.500 euro zal ondersteunen. Met dit geld kan het Ubomi Obutsha Centre een Operations Manager aanstellen. Deze manager kan de directeur Mark ondersteunen, zodat er langzaam meer ruimte komt voor de directeur om niet alleen bezig te zijn met de dagelijkse gang van zaken, maar met meer strategische doelen voor de langere termijn, waardoor het centrum kan floreren.

Vrijwilligers bij OUC
Halverwege juli zijn de twee Belgische studentes Astrid en Hanne naar Zuid Afrika gereisd om vier maanden stage te lopen bij het Ubomi Obutsha Centre. Zij studeren beiden sociale readaptatiewetenschappen, een studie die zich richt op de ontwikkeling en begeleiding van kinderen en hun gezinnen. De eerste twee weken stonden vooral in het teken van wennen en het leren kennen van het centrum en haar medewerkers.
Langzaamaan beginnen zij hun draai te vinden en we zijn benieuwd hoe zij de komende maanden zullen gaan ervaren.

Wil je de dames volgen? Ze houden beiden een Blog bij:
We wensen hen veel succes en plezier!

Reünie met Mark & Alma
Pal aan het water en vol in de zon. Roost aan de Singel in Utrecht, een bar en terras met een Zuid-Afrikaans getinte kaart, lijkt ons de perfecte locatie voor de reünie met Mark en Alma. Middels een informele borrel is er tijd om bij te praten met elkaar, herinneringen op te halen aan de tijd in Zuid Afrika & bij het Ubomi Obutsha Centre specifiek en elkaar te leren kennen of juist weer te zien. Op zaterdag 14 september 2019 vindt deze reünie plaats, van 14 tot 17 uur.
Kosten voor hapjes en drankjes zijn voor eigen rekening, omdat we geen fondsen hebben om dit vanuit SUON te bekostigen. Uiteraard ben je van harte welkom!

Geef je dan op via info@ubominederland.nl en ontvang vervolgens meer informatie.

Ready for Succes Camp
Eind juni zijn de tieners van het Ready for Succes programma een aantal dagen op kamp geweest. Het kamp vond plaats buiten de stad en de natuur biedt goede mogelijkheden voor opdrachten rondom samenwerken, vertrouwen en elkaar helpen. Belangrijke vaardigheden die je meeneemt de rest van je leven.
Het kamp is actief opgezet. Door veel bezig te zijn, maak je je de vaardigheden gemakkelijker eigen, plus dat er op die manier ook gezorgd wordt voor voldoende plezier en ontspanning.
Kortom, een geslaagd kamp!
Terug

Een bijzondere donatie.

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Bijzondere donatie
We ontvingen een heel bijzondere donatie; Hans Paul Visser nam afscheid als partner bij EY (voorheen Ernst & Young) en hij wilde persoonlijk geen cadeaus.
Wat hij wel wilde is dat zijn collega’s steun betuigden aan het meerjarenplan van SUON om het Ubomi Obutsha Centre een versterkt lange termijn perspectief te bieden. Die oproep was niet aan dovemansoren gericht; er is uiteindelijk maar liefst € 2.500 gestort op de rekening van SUON!
In het meerjarenplan is ook een bezoek van Mark en Alma aan Nederland opgenomen. Hun bezoek kan nu doorgaan zodat we samen verder kunnen bouwen aan de toekomst van het UOC.
Hans Paul en zijn inmiddels oud collega’s; Geweldig bedankt!

Bovendien is Hans Paul beschikbaar om als ervaren adviseur bij te dragen aan onze eigen toekomst!

Even voorstellen
Binnenkort gaat Noor Visser als vrijwilliger naar het Ubomi Obutsha Center. Ze stelt zich voor:

"Mijn naam is Eleonore Visser en ik ben 18 jaar oud. Ik heb een HAVO-diploma en ben nog zoekende naar een opleiding om te gaan volgen in September 2020. Ik ben sinds mijn 14e werkzaam in de horeca en doe dat op dit moment full-time met veel plezier.

Begin dit jaar leerde ik van het bestaan van het Ubomi Obutsha Centre in Port Elizabeth. Ik was erg geintrigeerd door het werk dat daar gedaan wordt en nieuwsgierig naar de cultuur en het land. Nu ongeveer een half jaar later stap ik bijna het vliegtuig in naar Zuid-Afrika. Drie maanden lang zal ik het UOC van dichtbij gaan meemaken en wie weet zelfs een steentje kunnen bijdragen. Wat mij te wachten staat is natuurlijk een compleet andere wereld dan ik gewend ben, met andere gebruiken, mensen en ideeen. Daar kan ik vast nog wat van leren en misschien zij zelfs ook van mij! Ik kijk uit naar het meedraaien in het dagelijks leven van het UOC en hoop een bijdrage te kunnen leveren aan deze inspirerende gemeenschap. "

Bezoek Mark en Alma
Zoals jullie al hebben vernomen zullen Mark en Alma in september Nederland gaan bezoeken.

Ze zijn van 6 september tot 28 september in Nederland en we kijken ontzettend uit naar hun komst! Naast afspraken om informatie uit te wisselen en afspraken in het kader van fondsenwerving, staan er voor hen uiteraard ook een aantal leuke dingen op het programma. Zo gaan ze onder andere een bezoek brengen aan Amsterdam en Terschelling.

Mark en Alma hopen ook zoveel mogelijk oud-vrijwilligers en bezoekers van het Ubomi Obutsha Centre te kunnen weerzien. Wij organiseren daarom een reünie voor iedereen die daar interesse in heeft. Deze is op zaterdag 14 september.

Je kunt je hier aanmelden.

Heb je nog suggesties of ideeën voor het bezoek van Mark en Alma aan Nederland? mail het ons!

Terug

Schrijf je nu in voor de vrijwilligersdag!


Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika

Bijkletsen met Mark Lawler

Leer meer over de activiteiten van Suon

Ontmoet andere oud-vrijwilligers

Haal herinneringen op

14 september

Vrijwilligersdag
Ubomi Obutsha


Mark, Alma en Suon nodigen jullie uit voor de
vrijwilligersdag. Er is volop gelegenheid bij te kletsen met Mark en om andere oud-vrijwilligers te ontmoeten. Daarnaast vertellen we jullie onder het genot van een hapje en drankje graag over de laatste ontwikkelingen binnen Suon.
Tijd en locatie worden zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Je kunt je aanmelden door, voor 15 augustus, een e-mail te sturen naar: info@ubominederland.nl

Voor deze dag vragen we een bijdrage van € 15,--. Dit kan ter plaatse contant betaald worden of je kunt het bedrag overmaken op
NL25 ABNA 0599110813 t.n.v. ST Ubomi Obutsha NL onder vermelding van je naam en Vrijwilligersdag.

Stichting
Ubomi Obutsha Nederland
&
Ubomi Obutsha Centre


www.UbomiNederland.nl
www.UbomiObutsha.org

Zaterdag 14 September

TIJD: nog onbekend
LOCATIE: nog onbekend

Kijk voor meer informatie eens op onze website: www.ubominederland.nl
Wil je helpen als vrijwilliger? Of heb je ideeën voor acties, vragen of andere zaken die je met ons wilt delen? Mail naar: info@ubominederland.nl
Volg ons via: Facebook Twitter LinkedIn
Deze nieuwsbrief is verzonden naar {email} omdat u zich heeft ingeschreven op Stichting Ubomi Obutsha Nederland website.


Terug

Reacties gesloten.