info@ubominederland.nl

Laatste nieuwsbrieven


Hoe gaan we om met donatiegelden? - SUON

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Wat doen we met donatiegeld?
Doneren aan Stichting Ubomi Obutsha Nederland betekent je inzetten voor de allerarmsten van de bevolking van het Kwazakhele Township in Zuid-Afrika. Wij gaan heel bewust en zorgvuldig om met het geld dat we van onze donateurs ontvangen.

Het donatiegeld wordt, in overleg met Mark, de directeur van het Ubomi Obutsha Centre, voor verschillende doeleinden gebruikt. Hiervoor doet Mark een aanvraag bij ons en wij bekijken dan of we hier voldoende geld voor hebben en of wij dit doel willen financieren. Wij maken hier heel bewuste keuzes in. Zo kiezen wij er over het algemeen voor losse, afgebakende projecten te steunen zoals uitjes en materialen. We kiezen er niet voor vaste lasten zoals de gasrekening te ondersteunen, omdat we niet willen dat het Ubomi Obutsha Centre te afhankelijk wordt van het donatiegeld van SUON.

Via deze nieuwsbrief en op onze website houden we je zo veel mogelijk op de hoogte van de projecten die we financieren voor het Ubomi Obutsha Centre. We zijn een kleinschalige stichting zonder winstoogmerk. Hierdoor kun je er als donateur vanuit gaan dat 95% van je donatiegeld ook daadwerkelijk naar het project gaat. De overige 5% wordt gebruikt om de stichting te bekostigen.

Mocht je meer inzicht willen in onze financiën, dan kun je onze financiële overzichten downloaden via het ANBI logo op onze site of rechtstreeks door hier te klikken.

Tuinman
Aan het einde van 2018 hebben we donatiegeld opgehaald voor een tuinman. Inmiddels heeft Mark Thobela de rol van tuinman gegeven. Thobela is een weeskind die is opgegroeid onder de zorg van het Ubomi Obutsha Centre. Wij kennen Thobela zelf ook nog van onze tijd als vrijwilligers bij het Centre. Hij heeft een goede, proactieve en hardwerkende houding. Onder zijn zorg ziet de tuin er nu al beter uit dan dat die er lange tijd heeft uitgezien. Thobela krijgt hulp van 9 studenten van de universiteit.

We hopen dit jaar op een veel beter tuinjaar!

Discovery Room
Het nieuwe jaar is weer begonnen en met een nieuw jaar ontstaan er ook nieuwe ideeën. Het Ubomi Obutsha Centre wil het eerste kwartaal van 2019 graag de bibliotheek ombouwen tot een Discovery Room. De bibliotheek werd weinig gebruikt, omdat de mensen uit het Township geen boeken lezen.

Nu is de wens ontstaan de ruimte om te bouwen tot een levendige plek van ontdekking en blootstelling aan aspecten van het leven die veel mensen uit de arme gemeenschap normaal gesproken niet in het dagelijks leven te zien krijgen.

Het Centre wil graag een ‘losgekoppelde’ ruimte maken waar verhalenboeken kunnen worden voorgelezen aan jonge kinderen zodat ze hun verbeeldingskracht kunnen vergroten en een zucht naar lezen en een verlangen naar kennis kunnen ontwikkelen.

Daarnaast wil het Centre graag een ruimte creëren waar kinderen, die hun huiswerk in het UOC komen doen, kunnen werken in een veilige en stimulerende omgeving waar ze toegang hebben tot bronnen waar ze anders geen toegang toe zouden hebben.

In de ruimte moeten ook workshops kunnen worden gepresenteerd aan leden van de gemeenschap op manieren die ze stimulerend en bemoedigend vinden (via technologie) om ze beter te verbinden met de wereld buiten het Township, zodat ze een grotere levensvisie voor zichzelf en vooral voor hun kinderen ontwikkelen.

Hiervoor moet een hoop gebeuren. Allereerst moeten alle ingebouwde werkbanken en de tapijten worden verwijderd. De vloer moet opnieuw gelegd worden en de ramen moeten gerepareerd en of vervangen worden. Daarna moeten er box-banken gemaakt worden waar spullen in opgeslagen kunnen worden en waar mensen op kunnen zitten. Er moeten opvouwbare tafels en een grote TV aangeschaft worden.

Wil jij helpen deze kamer te realiseren? Of ken je iemand die hieraan zou willen bijdragen? Maak dan hier je donatie over.

Terug

Een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden - SUON

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
De beste wensen
Allereerst willen wij jou een gelukkig nieuwjaar wensen!

We hopen dat het een prachtig jaar mag worden met veel mooie momenten voor jou en iedereen om je heen. Dit hopen we ook voor de kinderen, ouders en medewerkers van het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika.

We hopen dat we samen met jouw steun dit jaar weer veel voor hen kunnen betekenen.

Opbrengst "Tuinman gezocht"
Het is een passie om hier te werken, aldus Malume, een van de vrijwilligers in de groentetuin van het Ubomi Obutsha Centre. ‘In de tuin werken is veel beter dan thuis blijven en niets doen. Ik leer veel van de andere mensen die ook in de tuin werken. Ik heb geleerd verantwoordelijkheid te nemen, hard te werken en samen te werken.’

Afgelopen maand hebben we aandacht gevraagd voor deze groentetuin. We hebben de wens om een tuinman aan te kunnen stellen, zodat de tuin goed en gestructureerd onderhouden kan worden, waardoor de opbrengsten van de tuin zullen groeien. Met deze extra opbrengsten kan het centrum extra inkomsten genereren voor haar programma's. Dit helpt het centrum om minder afhankelijk te worden van sponsoren en fondsen.

Momenteel hebben we €1140,- opgehaald en zijn we goed op weg om onze beoogde €1500,- te behalen. Met €1500,- kunnen we de tuinman een jaar aanstellen en kunnen we materialen en zaden aanschaffen voor de tuin.

We willen hierbij iedereen die een donatie heeft overgemaakt hartelijk bedanken! Wilde je ook meehelpen, maar heb je door de feestdagen nog geen tijd gehad? Kijk dan gauw op onze speciale actiepagina en je bijdrage is zeer welkom.

ANBI status
Wist je dat Stichting Ubomi Obutsha Nederland over een ANBI status beschikt? ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling en dat betekent dat we als stichting ons voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut of algemene belangen zonder een winstoogmerk te hebben.
Natuurlijk zijn we hier trots op!

Het kan wellicht belangrijk zijn om te weten, omdat dat gunstig voor jou als donateur kan zijn. Wanneer je een gift overmaakt naar een organisatie met een ANBI status, dan is het mogelijk om deze gift af te trekken van jouw inkomsten- of vennootschapsbelasting. De voorwaarden die hieraan verbonden zijn, staan beschreven op de website van de belastingdienst.
We kunnen je helpen met het opstellen van deze verplichte overeenkomst, zodat je deze kan overhandigen bij een eventuele controle van de belastingdienst. Wil je meer weten? Mail ons via info@ubominederland.nl

DoelShop
Wil je ons wel steunen, maar lukt het door bijvoorbeeld de dure decembermaand niet om een aparte financiële bijdrage te maken? Je kan ons ook op andere manieren helpen, bijvoorbeeld door online aankopen die je toch al zou doen, via DoelShop.nl aan te schaffen. Via DoelShop.nl kun je shoppen bij bijna 300 bekende webshops (Zalando, Bol.com, Coolblue, D-reizen, ICI Paris XL, etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar Stichting Ubomi Obutsha Nederland! Je shopt dus bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra’s kost!

Lees hier hoe het werkt of ga direct naar de DoelShop website.

Mocht je ons op een andere manier willen helpen dan financieel, dat kan natuurlijk ook. Neem dan ook contact met ons op via info@ubominederland.nl

Terug

Tuinman gezocht! - Nieuwsbrief SUON December 2018

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Nieuwsbrief
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Beste lezer,

In deze nieuwsbrief:
  • Decemberactie: Tuinman gezocht!
  • Decembervieringen in Zuid Afrika
  • Kerstkaarten
  • De beste wensen

Decemberactie: Tuinman gezocht!

Deze decembermaand zamelt SUON geld in voor het kunnen aanstellen van een tuinman voor de groentetuin van het Ubomi Obutsha Centre en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

De tuin is al ruim 10 jaar een van de basisprogramma's van het centrum, maar de opbrengst wisselt echter per jaar. Een vaste tuinman helpt om de tuin weer te laten opbloeien. ‘De tuin is enorm belangrijk voor ons', aldus de directeur van het centrum Mark. 'We koken met de verse groenten en bieden zo gezondere voeding aan de kinderen en gezinnen. Ten tweede kunnen we een deel van de groenten verkopen en zorgen we zo voor onze eigen inkomsten. Tot slot is de groentetuin een inspiratie voor alle mensen die het centrum bezoeken.'
Lees het gehele interview met Mark hier .......

Via onze website en onze social media kanalen laten we je de komende weken laten we je zien hoe belangrijk de groentetuin is. Met €1500 kunnen we de tuinman een jaar lang een basissalaris bieden, evenals spullen aanschaffen voor het werk in de tuin. Help je mee?

Klik hier voor de speciale actiepagina hiervoor.
Naast meer informatie, kan je daar ook een bijdrage overmaken.

Namens het gehele centrum BEDANKT!


Decembervieringen in Zuid Afrika

Ook bij het Ubomi Obutsha Centre zijn de voorbereidingen voor de feestmaand in volle gang.

December is het einde van het schooljaar en betekent een lange vakantie voor de kinderen.
Het centrum blijft open, maar heeft vaak een speciaal vakantieprogramma. Maar voordat de vakantie begint worden alle kinderen en jongeren die de programma's van het centrum met goed gevolg hebben afgelegd in het zonnetje gezet.
Zij ontvangen een certificaat en (voor hen nog veel belangrijker) een mooi cadeau!


Kerstkaarten

Met die feestdagen om de hoek, is het de hoogste tijd om kerstkaarten te kopen. Je kunt inmiddels ook weer onze kerstkaarten bestellen via onze webwinkel!

Een pakket van 10 kerstkaarten heb je al voor €8,95. Met deze unieke kaarten kun je je vrienden en familie een fijne kerst toewensen én het is een leuke manier om een steentje bij te dragen aan een geweldig project in Zuid-Afrika! 

        


De beste wensen

BEDANKT voor jouw steun dit jaar!

Samen hebben we mooie dingen kunnen doen en we hebben door het recente bezoek in Zuid Afrika gemerkt hoe waardevol en belangrijk we voor het centrum zijn!
Dat kunnen wij niet zonder jou en het is hartverwarmend hoe jij ons steunt!

We hopen dat we komend jaar weer op je mogen rekenen (en mogelijk deze maand ook nog met onze actie voor een Tuinman). Vanaf hier wensen we je een prachtige decembermaand en alle goeds voor het nieuwe jaar!


Kijk voor meer informatie eens op onze website: www.ubominederland.nl
Wil je helpen als vrijwilliger? Of heb je ideeën voor acties, vragen of andere zaken die je met ons wilt delen? Mail naar: info@ubominederland.nl
Volg ons via:

Volg Stichting Ubomi Obutsha Nederland op facebook Volg Stichting Ubomi Obutsha Nederland op twitter Volg Stichting Ubomi Obutsha Nederland op linkedin
Terug

Reacties gesloten.