info@ubominederland.nl

Laatste nieuwsbrieven


Stappen zetten voor het Ubomi Obutsha Centre

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
‘Stappen zetten’ voor het UOC
In de afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest om te bekijken hoe wij het Ubomi Obutsha Centre het beste kunnen ondersteunen en hoe wij eraan kunnen bijdragen dat het Ubomi OButsha Centre nog lang zal kunnen blijven bestaan. Wij hebben hiervoor het project ‘Stappen Zetten’ gecreëerd.

Om jullie nog beter op de hoogte te houden van onze plannen en resultaten rondom dit project hebben wij hiervoor een eigen pagina op de website gemaakt. Hier kun je alles lezen over dit project en de ontwikkelingen!

Kilk hier voor de pagina
Update ‘great hearts’: verlengt
‘Great hearts’: verlengt tot 1 januari 2021
Helaas zijn de gevolgen van het corona-virus ook in Zuid-Afrika nog steeds volop zichtbaar.
Hoewel de meest strenge lockdownmaatregelen inmiddels zijn opgeheven ligt een groot deel van de maatschappij nog steeds stil.

Voor de allerarmsten is het Ubomi Obutsha Centre hun enige houvast. Door de dreiging van het virus is het centrum al meer maanden gesloten.
Dankzij het ‘Great Hearts’ project kunnen er in deze periode wel vouchers worden uitgedeeld. Met deze vouchers kunnen mensen in de reguliere – goed beveiligde – winkels hun etenswaren kopen.

Eén voucher is ongeveer 16 euro waard. Na gebruik moeten zij aan het UOC de bonnetjes laten zien.

Het project wordt, gelet op de ontwikkelingen in Zuid-Afrika, voor nu verlengt tot het einde van 2020.

Wil jij weten hoe je kan bijdragen? Lees meer op de actie-pagina "Jouw gift maakt ‘t verschil"Online winkelen en doneren?
Log eerst in bij doelshop.nl!
De makkelijkste manier om SUON te ondersteunen: voor jij je online aankopen doet log je in op doelshop.nl.

Door hier te kiezen voor SUON als goede doel en vervolgens via deze website naar de pagina te gaan waar jij een product wil bestellen (denk aan thuisbezorgt, bol.com, zalando en nog veel meer!) wordt automatisch een klein bedrag overgemaakt naar SUON.

Doneren was nog nooit zo makkelijk!
Maak nu een account aan op doelshop.nl.

Heb jij tips voor SUON?
Is er nog informatie op de website die jij mist?

Zijn er bepaalde dingen die je graag zou zien, of die je graag anders zou willen zien?

Wij blijven ontzettend benieuwd naar jullie feedback want wij willen onszelf graag verbeteren!

Heb je nog opmerkingen of suggesties?
Stuur dan een mail naar: info@ubominederland.nl
Terug

Great Hearts Actie helpt gezinnen tijdens Covid-19

Stichting Ubomi Obutsha Nederland

 

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Pandemie laat ZA nog niet met rust
De afgelopen weken lijkt de corona pandemie op te laaien in Afrika en met name in Zuid-Afrika, zo bericht ook de Volkskrant op 19 juli. Het land bereid zich voor op een mogelijke piek in augustus/september. Getallen vanuit de WHO bevestigen op dit moment bijna 500.000 besmettingen en 8.000 mensen die aan het virus zijn overleden.
De maatregelen die de regering eerder heeft afgegeven blijven van kracht om verdere besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Scholen blijven grotendeels dicht tot eind augustus, social distancing wordt aangeraden, mondkapjes zijn in openbare plaatsen verplicht, er is een avondklok van kracht en er is een alcoholverbod.
Het hoge alcoholgebruik in Zuid-Afrika leidt namelijk tot veel problemen, waaronder ziekenhuisopnames door geweld en ongelukken. Door alcohol te verbieden hoopt men de ziekenhuiscapaciteit lager te houden, waardoor de zorg een mogelijke piek vanwege corona aan kan.

Situatie bij Ubomi Obutsha Centre
Het Ubomi Obutsha Centre is gedeeltelijk weer open voor de voedseldistributie. Om te voorkomen dat zich te veel mensen bij het centrum verzamelen en de benodigde afstand tussen mensen niet meer gewaarborgd kan worden, krijgen de gezinnen een bepaald tijdslot om hun pakket op te halen.Daarnaast loopt de Great Hearts actie ook nog steeds, waarbij vouchers worden verdeeld onder de gezinnen waarmee zij bij de supermarkt zelf benodigdheden kunnen kopen. Deze actie is een ongekend succes en voorziet in de basisbehoeften van de gezinnen. Het centrum wil voldoende fondsen vinden om deze actie tot het eind van het jaar door te zetten.

Bijdrage SUON aan Great Hearts Actie
Ook SUON heeft zich de laatste maanden de Great Hearts Actie omarmt en probeert middels verschillende acties en fondsenwerving haar steentje bij te dragen. Zoals eerder vermeld op onze website, heeft Lionsclub Renkum met hun jaarlijkse wijnfestival Boschhoeve €1000,- weten op te halen.

Daarnaast heeft De Johanna Donk-Grote Stichting €2000,- geschonken.

De reactie die Mark, de directeur van het centrum, ons gelijk stuurde op dit goede bericht willen we jullie niet onthouden: ‘Wonderful! Ik kan jullie vertellen dat de families ZO dankbaar zijn. Bijna elke dag krijg ik een berichtje of telefoontje van een van hen om ons te bedanken. We weten nooit zeker hoeveel deze vouchers voor deze gezinnen betekenen, maar ik weet wel dat ze net dat beetje extra geven aan een gezin om te voorkomen dat de boel instort!’
Terug

Gevolg van Lockdown in Zuid Afrika

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Gevolg lockdown maatregelen
Het gevolg van de lockdown maatregelen op het Ubomi Obutsha Centre

De corona-maatregelen trekken diepe sporen in onze samenleving, ook in Zuid-Afrika. De hulp is hard nodig bij het Ubomi Obutsha centre in Zuid-Afrika. Daar zijn de gevolgen van corona nog veel groter dan hier. Het Ubomi Obutsha Centre doet wat het kan. 

Dit filmpje geeft een duidelijk beeld van de huidige situatie.
Dit is namelijk een geweldig filmpje van minder dan 2 minuten. Die prachtig weergeeft wat de impact is van de lockdown op het Ubomi Obutsha centre

Als jij iets goeds wilt doen in deze tijd van crisis, maak dan vandaag nog een bedrag over aan het voucher-project van het Ubomi Obutsha Centre. Het is een effectieve manier om het verschil te maken! Lees hier meer over deze actie en hoe jij kan helpen.

Inmiddels mag het centrum weer beperkt open. De managers zijn op het centrum druk aan het werk. De voedselpakketten worden nu ook weer vanuit het Centre uitgedeeld. Het is nog niet duidelijk wanneer de overige activiteiten weer zullen worden opgestart.


We hebben tot nu toe al een aantal mooie donaties mogen ontvangen. Aan iedereen die al heeft bijgedragen met een donatie: BEDANKT!


Wijnverkoop voor SUON
Elk jaar organiseert Lionsclub Renkum een wijnfestival voor het goede doel.
Dit jaar is de opbrengst voor SUON.Vanwege de Corona maatregelen is het (fysieke) Wijnfestival Boschhoeve in Wolfheze voor dit jaar geannuleerd. Hoewel het festival dit jaar zelf niet door kan gaan, is het wel mogelijk om wijn te bestellen via de website. Zo kun je alsnog thuis je eigen proeverij organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Oudeskip Chenin Blanc uit Weskaap, Zuid-Afrika voor €6,95?

Wil jij op deze leuke manier bijdragen aan het UOC? Bestel dan nu via bovengenoemde website 12 flessen en ze worden gratis thuisbezorgd.


Goededoelshop
De makkelijkste manier om te doneren is en blijft doelshop.nl! Maak een account op deze website, kies SUON als je goede doel en zoek de winkel waar je iets wil bestellen (denk aan bol.com, thuisbezorgd.nl, booking.com en nog veel meer!). Omdat je naar de website gaat vanuit doelshop wordt er een klein percentage aan SUON gedoneerd. Thuiswinkelen was nog nooit zo makkelijk.

Tip: zet de website doelshop.nl in je favorieten pagina bovenaan je browser, of stel hem in als home-pagina. Op die manier vergeet niet om je aankoop via doelshop.nl te doen.

Terug

Reacties gesloten.