info@ubominederland.nl

Laatste nieuwsbrieven


Ondersteuning bij het Ubomi Obutsha Centre

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Operations Manager gestart

In de nieuwsbrief van augustus j.l. vertelden we dat we een donatie van de Hofsteestichting hadden ontvangen. Met deze donatie was het voor het Ubomi Obutsha Centre mogelijk om een Operations Manager aan te stellen.

Deze manager, Alma, ontlast Mark, de directeur van het centrum, door een aantal taken van hem over te nemen. Hierdoor kan hij zich meer richten op de strategische doelen op de langere termijn

Alma vertelt: 'De afgelopen tijd heb ik veel gesproken met zowel de vrijwilligers die de programma's opzetten als de vrijwilligers die de huisbezoeken uitvoeren. We hebben de programma's geëvalueerd, waardoor we de hoogtepunten en de uitdagingen van 2019 duidelijk kregen. Dat gaf gelijk input voor aanbevelingen voor het aankomende jaar.
Eind november hebben we alle resultaten aan elkaar gepresenteerd. Dat was ook een mooi moment om stil te staan bij de missie, visie en de kernwaarden van het centrum.
De komende maand gaan we de programma's voor volgend jaar verder ontwikkelen. We moeten bijvoorbeeld gaan bedenken welke sociale thema's we centraal willen stellen om met de kinderen en jongeren aan te werken
.'

Stage bij het UOC
De Belgische studente Astrid Smets heeft de afgelopen vier maanden stage gelopen bij het Ubomi Obutsha Centre. Ze heeft gedurende deze maanden meegedraaid met de diverse programma's, zoals de Educare, de huiswerkbegeleiding en de diverse naschoolse programma's. Ze heeft ook een aantal meiden bijles wiskunde gegeven.

Haar stage was een tijd om nooit te vergeten.
Zoals ze zelf zegt: 'De hele stageperiode was een ongelofelijke ervaring die me zeker bij zal blijven: de kinderen die niet veel hebben en toch gelukkig zijn; hoe blij ze worden van een knuffel, van een praatje met hen maken of samen dansen…'

Wil je meer lezen over haar tijd in Zuid-Afrika?
Lees dan gauw het uitgebreide verhaal hier op onze website.

Cadeaus kopen = doneren

Decembercadeaus kopen en tegelijkertijd doneren

Inderdaad, je leest het goed: je kan geld doneren door cadeaus te kopen! Via DoelShop.nl kun je shoppen bij bijna 300 bekende webshops (Zalando, Bol.com, CoolblueD-reizen, ICI Paris XL, etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar Stichting Ubomi Obutsha Nederland!
Je shopt dus bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra’s kost!

Lees hier hoe je met jouw aankoop SUON kan ondersteunen.

Decembercadeaus van SUON

Mocht je een cadeau in Afrikaanse sferen willen geven, ga dan naar onze webshop.

Daar vind je diverse cadeaus, zoals armbandjes, beeldjes of lepeltjes.

Of geef een mooi symbolisch cadeau, zoals een soepkommetje.
Terug

Goed doel als cadeau voor de feestdagen?

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Aanbieding fotokaarten
Onze beroemde kaarten zijn in de aanbieding!

Ben jij op zoek naar een leuk kaartje om iemand te feliciteren, te bedanken, of gewoon zomaar?
SUON verkoopt een set van 10 leuke fotokaarten met foto’s van het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika, voor verschillende gelegenheden.

Normaal kost een setje €9,95.
Nu zijn de kaarten echter te koop voor slechts €2,50!

Je kunt ze bestellen in onze webwinkel
Soup Kitchen
De soepkeuken is een programma dat al jarenlang een groot succes is binnen het Ubomi Obutsha Centre. Drie maal per week weten honderden kinderen uit de weide omgeving weer de weg naar het Centre te vinden voor een verse kop soep, waarin vaak ook groenten uit de groentetuin zijn verwerkt.

Af en toe komt er een kindje soep eten wat nog nooit eerder het Centre heeft bezocht. Ook deze kinderen zijn altijd welkom, zo ook deze vrolijke jongen.

Symbolisch cadeau
Wil jij iets doen voor één, of meer, van de allerarmste kinderen van het Kwazakhele Township in Zuid-Afrika?

Kijk dan eens naar onze unieke symbolische cadeaus!

Geef bijvoorbeeld een kopje soep of een toilet pakket cadeau aan één van de kinderen en ontvang hier digitaal een mooi certificaat van.

De cadeaus hebben ieder een andere betekenis voor een kind van het Ubomi Obutsha Centre in Zuid-Afrika.
Succesvol jaar ouderworkshops

Door het jaar heen organiseert het centrum diverse workshops voor ouders. In drie of vier dagdelen worden dan diverse onderwerpen besproken, bijvoorbeeld de ontwikkeling van het kind, de rol van de ouder en budgetteren.

Vorige week is er een bijeenkomst georganiseerd voor alle 71 families die het afgelopen jaar mee hebben gedaan. De feedback die is ontvangen op dit jaarlijkse ouderschapsworkshop is erg leerzaam en inspirerend. Dankzij hun feedback en verzoeken voor het komende jaar kan het UOC dit project verbeteren en aanpassen. Vanuit de ouders is bijvoorbeeld het verzoek geweest om onderwerpen te bespreken zoals huiselijk geweld en hoe om te gaan met mentale problemen. Het programma is tot nu toe een groot succes en deze bijeenkomst heeft bijgedragen aan een positieve ontwikkeling voor volgend jaar.

Terug

Goed nieuws, diverse mooie resultaten!

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Bezoek Mark en Alma

Het bezoek van Mark en Alma zit er alweer op. Ze hebben veel mooie plekjes in Nederland bezocht en gesproken met verschillende instellingen om kennis op te doen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ook hebben ze een aantal oud-vrijwilligers ontmoet tijdens de reünie en mooie herinneringen opgehaald.

Nu gaan ze, in samenwerking met ons, hard aan de slag om het Ubomi Obutsha Centre steviger neer te zetten en professioneler te laten draaien. Een eerste stap hierin is dat Alma, Marks vrouw, de komende drie maanden parttime bij het UOC komt werken als Operations Manager, mogelijk gemaakt door de Hofsteestichting, zodat Mark meer tijd krijgt om zich op meer strategische doelen voor de langere termijn te focussen.Donatie van Marjoke

Marjoke is een oud-vrijwilliger van het Ubomi Obutsha Centre. Marjoke is altijd op zoek naar hoe ze het Centre financieel kan ondersteunen. De laatste weken heeft zij geld opgehaald bij vrienden en familie zodat zij Mark en Alma een mooie cheque kon geven tijdens hun bezoek aan Nederland.

Ook haar kerk heeft geld ingezameld voor het Centre en is aan Mark overgedragen in de vorm van een cheque.

Door Marjokes acties is er deze week weer €1250,- gedoneerd aan het Ubomi Obutsha Centre! Een deel hiervan wordt besteed aan vrijwilligersbijdragen. Het overige geld is vrij te besteden door het UOC.

Wij bedanken Marjoke voor haar inzet!

Discovery room
Eerder dit jaar kwam de vraag van het Ubomi Obutsha Centre geld te doneren voor de Discovery Room, een ruimte waar kinderen hun verbeeldingskracht kunnen vergroten en waar de kinderen toegang hebben tot bronnen waar ze anders geen toegang toe zouden hebben.

Er is inmiddels genoeg geld ingezameld en in september zijn de werkzaamheden dan ook begonnen!

We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat!

Groentetuin

Het gaat goed met de groentetuin. Onder de zorg van tuinman Thobela ziet de tuin er beter uit dan ooit.

Met de hulp van mensen uit het township en studenten van de agrarische opleiding heeft hij al ongeveer 8500 plantjes in de grond gezet.

En het harde werken wordt beloond. Vorige week is de eerste oogst verkocht via de supermarkt!

Uiteraard willen we dat dit project een succes blijft. Voor volgend jaar hebben we €1600,- nodig om Thobela aan te houden als tuinman.

Dit kunnen we niet zonder jouw hulp. Maak daarom nu jouw donatie over op:

      Rekeningnummer NL25 ABNA 0599110813 t.n.v. ST Ubomi Obutsha NL

of doneer via Ideal. Alvast bedankt!

De opbrengst uit de groentetuin liggen hier in de schappen van de supermarkt.

Terug

Reacties gesloten.