info@ubominederland.nl

Laatste nieuwsbrieven


Schrijf je nu in voor de vrijwilligersdag!


Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika

Bijkletsen met Mark Lawler

Leer meer over de activiteiten van Suon

Ontmoet andere oud-vrijwilligers

Haal herinneringen op

14 september

Vrijwilligersdag
Ubomi Obutsha


Mark, Alma en Suon nodigen jullie uit voor de
vrijwilligersdag. Er is volop gelegenheid bij te kletsen met Mark en om andere oud-vrijwilligers te ontmoeten. Daarnaast vertellen we jullie onder het genot van een hapje en drankje graag over de laatste ontwikkelingen binnen Suon.
Tijd en locatie worden zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Je kunt je aanmelden door, voor 15 augustus, een e-mail te sturen naar: info@ubominederland.nl

Voor deze dag vragen we een bijdrage van € 15,--. Dit kan ter plaatse contant betaald worden of je kunt het bedrag overmaken op
NL25 ABNA 0599110813 t.n.v. ST Ubomi Obutsha NL onder vermelding van je naam en Vrijwilligersdag.

Stichting
Ubomi Obutsha Nederland
&
Ubomi Obutsha Centre


www.UbomiNederland.nl
www.UbomiObutsha.org

Zaterdag 14 September

TIJD: nog onbekend
LOCATIE: nog onbekend

Kijk voor meer informatie eens op onze website: www.ubominederland.nl
Wil je helpen als vrijwilliger? Of heb je ideeën voor acties, vragen of andere zaken die je met ons wilt delen? Mail naar: info@ubominederland.nl
Volg ons via: Facebook Twitter LinkedIn
Deze nieuwsbrief is verzonden naar {email} omdat u zich heeft ingeschreven op Stichting Ubomi Obutsha Nederland website.


Terug

Bezoek van Mark aan Nederland!

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Save de date: bezoek Mark

Groot nieuws! Mark en Alma zullen in september 2019 Nederland komen bezoeken. Jullie zullen uiteraard nog een hoop informatie ontvangen over hun activiteiten en plannen, maar voor nu willen we jullie vast vragen om zaterdag 14 september 2019 vrij te houden voor een reünie.

Mark zou het super leuk vinden om alle oud-vrijwilligers en andere betrokkenen weer te kunnen zien, dus het zou ontzettend leuk zijn als jullie er bij kunnen zijn.

Meer informatie volgt snel.

Hebben jullie daarnaast nog leuke ideeën voor Mark om te doen of te zien, of denk je dat hij het werk van het UOC op een leuke en interessante plek kan presenteren?
Laat het ons dan even weten!

 

 

Koop boek & doneer kostenloos
Koop een boek en doneer aan SUON zonder extra kosten!


Koop je nieuwe boeken via YouBeDo.com, kies jouw boek en kies bij het plaatsen van je bestellen voor SUON als goede doel. Doordat jij hier je boek besteld gaat er 12% van je aankoopbedrag naar ons!

Terug

Er komt schot in de zaak, mooie voortgang.

Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Stichting Ubomi Obutsha Nederland
Wij zetten ons in voor een community center midden in een township in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.
Update Groentetuin

Aan het begin van de maand zijn vrijwilligers en agrarische studenten druk bezig geweest in de groentetuin onder leiding van de tuinman. In 4 uur tijd hebben ze 6.000 spinazieplantjes weten te planten. Een mooi begin van het jaar, mede mogelijk gemaakt door jullie donaties!

Onze tuinman zet zich met veel enthousiasme in om de groentetuin tot een succes te maken en de studenten van de agrarische opleiding die stage lopen in de tuin te motiveren. We hopen dat we hem het gehele jaar kunnen behouden, maar doordat we destijds ons gestelde doel van 1500 euro niet volledig hebben gehaald in december, hebben we dus nog wat extra donaties nodig.

Help je mee?
Ga dan gauw naar: https://www.ubominederland.nl/acties/tuinman-gezocht/

Veldbezoeken
Afgelopen week zijn Mark, directeur van het Ubomi Obutsha Centre, en ons bestuurslid Wouter afgereisd naar Kaapstad om daar op veldbezoek te gaan. Omdat het Ubomi Obutsha Centre graag met onze hulp wil professionaliseren is het belangrijk dat we met elkaar gaan nadenken wat we in de toekomst zouden willen en hoe dat in zijn werk zou kunnen gaan. Het Ubomi Obutsha Centre is niet het enige community project, dus waarom zelf het wiel uitvinden als je ook bij andere projecten informatie kan uitwisselen over hoe zij dingen hebben aangepakt.
Dat was dan ook exact het doel van het veldbezoek afgelopen week: leren van anderen die dezelfde weg bewandelen. Een week lang hebben Mark en Wouter verschillende projecten in Kaapstad bezocht en gepraat met de medewerkers over onder andere hoe zij de projecten inrichten of over hoe zij aan fondsen komen.
Een vruchtvolle week waarin veel nieuwe input is verkregen en belangrijke contacten zijn gelegd die mogelijk ook in de toekomst kunnen helpen. Het geeft een gevoel dat we er niet alleen voor staan.

Nieuwe Schoenen!
Afgelopen zomer hebben we geld ingezameld om de kinderen van het Ubomi Obutsha Centre van nieuwe schoenen te kunnen voorzien. Afgelopen week ontvingen we het bericht dat voor het opgehaalde bedrag 107 paar nieuwe schoenen zijn gekocht. Daarnaast waren er 47 paar schoenen gedoneerd en door bestuurslid Kim meegenomen naar Zuid Afrika toen zij er eind van de zomer was. In totaal hebben we, samen met jullie, dus 154 kinderen blij kunnen maken met een nieuw paar schoenen.

Op de foto een aantal van de trotse gezichten!
Terug

Reacties gesloten.