Jaarafsluiting voor de kinderen van het Ubomi Obutsha Centre

certificaten-kinderenIn Kwazakhele Township zijn de leefomstandigheden zwaar en zijn er veel behoeftes. Het Ubomi Obutsha Centre probeert de bevolking hier zo veel mogelijk in te steunen, maar daar moet wel iets tegenover staan. Alleen de gezinnen, ouders en kinderen die zich inzetten en ook zélf hard werken aan hun toekomst, kunnen rekenen op de steun en hulp van het Centre. Zij krijgen bijvoorbeeld hulp bij het verkrijgen van schoolspullen of bij andere noodzakelijkheden en rond deze tijd van het jaar worden zij dan ook beloond voor hun deelname aan de programma’s die het Ubomi Obutsha Centre biedt en hun inzet hierbij.

feestje-jongere-kinderenMede door de hulp van SUON hebben 147 van de oudere kinderen genoten van een feest bij het Centre, waarbij zij een cadeautje en een certificaat kregen. Ze mochten ook vertellen over hoe zij het afgelopen jaar hebben ervaren. Van de Educare zijn 17 kinderen ‘geslaagd’ en zij mogen volgend jaar naar de grote (basis)school. Acht kinderen die het heel goed gedaan hebben dit jaar mogen naar een Summer Camp met behulp van het Centre. Daarnaast zijn er 58 van de jongeren kinderen die met behulp van een lokale privéschool hebben genoten van een feestje met cadeautjes en lunch.

eindfeestDoor deze beloningen leren de kinderen dat er altijd iemand is die meekijkt en die het opmerkt als zij zich inzetten, hard werken en hun best doen. Op school, thuis of op het Centre.

Reacties gesloten.