In actie voor het School Support Program

Het is weer tijd voor een nieuwe actie!

Stichting Ubomi Obutsha Nederland wil dit jaar graag €5016 euro inzamelen voor een van de meest inspirerende projecten van het Ubomi Obutsha Centre: het School Support Program. Dit project heeft als doel om in jaarlijks zoveel mogelijk bassischoolkinderen die het Ubomi Obutsha Centre bezoeken te kunnen voorzien van hun schoolbenodigdheden voor dat komende schooljaar. De inzameling van dit jaar zal zijn voor het schooljaar 2018. Het schooljaar in Zuid-Afrika loopt namelijk van januari tot december.

Wat is het School Support Program?

Het doel van het School Support Program is om alle schoolgaande kinderen voorzien van hun schoolbenodigdheden voor het komende schooljaar en om hen te blijven motiveren naar school te gaan en hun best te doen. Daarbij valt te denken aan uniformen, tassen, boeken en schrijfgerei, maar ook minder voor de hand liggende producten, zoals maandverband voor meisjes die zonder dit product niet naar school kunnen of durven. Tot slot wordt er ook geholpen met huiswerkbegeleiding. Deze schoolbenodigdheden worden door het jaar heen strategisch uitgedeeld aan schoolgaande kinderen om ze op deze manier te motiveren om elke dag naar school te gaan en hun best te blijven doen.

Waarom dit bedrag?

Om een kind voorbereid naar school te laten gaan is er geld nodig voor een uniform, schrijfwaren en schooltas. Per kind kost dit €50,16 (oftewel 750 Afrikaanse Rand), het kost dus slechts €4,18 per maand om één kind voorbereid naar school te laten gaan. Met een totaalbedrag van €5016 kunnen wij dus 100 kinderen voorbereid naar school laten gaan voor het komende schooljaar.

Hoe kun je helpen?

Je kunt op verschillende manieren helpen! Bijvoorbeeld door een donatie te doen en op die manier bij te dragen. Dit kan een eenmalige donatie zijn, maar je kunt natuurlijk ook vaste donateur worden en elke periode een bedrag naar eigen keuze doneren!

Je kunt natuurlijk ook een aankoop doen in onze webwinkel! Hier zijn leuke, unieke Afrikaanse producten te vinden zoals sleutelhangers, potloden of lepeltjes. Of koop een mooie verjaardagskalender of maak jezelf of je vrienden blij met een leuke armband. De komende twee maanden (tot eind augustus) komt alle opbrengst ten goede van het School Support Program!

Kun je niet vinden wat je zoekt in onze webwinkel en ga je bij een andere webshop een online aankoop doen? Doe dit dan via doelshop.nl! Wanneer je via deze pagina online shopt, betaal je niks extra’s maar doneer je wél een bepaald percentage aan SUON!

Vliegende start

Dankzij Tocht met een Missie is er al een fantastische start gemaakt. Door deze actie is er namelijk al €1250 euro ingezameld voor het School Support Program!

De gemeente Heesch heeft hier met een subsidie nog eens €1404 aan toegevoegd!

Alvast ontzettend bedankt voor je hulp!

Olimometer 2.52

Reacties gesloten.