Hoeveel hebben wij ingezameld voor het School Support Program?

De afgelopen maanden hebben wij uitgebreid actie gevoerd voor het School Support Program. Ons doel was om dit jaar €5016 in te zamelen voor het project, wat als doel heeft om jaarlijks zoveel mogelijk basisschoolkinderen die het Ubomi Obutsha Centrum bezoeken te kunnen voorzien van hun schoolbenodigdheden voor het komende schooljaar. Het schooljaar in Zuid-Afrika loopt namelijk van januari tot december.

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor uniformen, tassen en schrijfgerei, maar ook voor minder voor de hand liggende producten zoals maandverband voor meisjes die zonder dit product niet naar school kunnen of durven. Tot slot wordt er ook geholpen met huiswerkbegeleiding. Deze schoolbenodigdheden worden door het jaar heen strategisch uitgedeeld aan schoolgaande kinderen om ze op deze manier te motiveren om elke dag naar school te gaan en hun best te blijven doen.

Dankzij een aantal bijzondere donaties, waaronder de hulp van het prachtige project van Tocht met een Missie, subsidie van de Gemeente Bernheze en een anonieme donatie hebben wij het prachtige bedrag van €10.407,- in kunnen zamelen.

De actie is hiermee het meest succesvolle project van SUON tot nu toe en wij zijn ontzettend blij en trots op het resultaat. Dankzij alle prachtige donaties kunnen wij ruim 200 kinderen voorzien van hun schoolbenodigdheden.

Aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen: BEDANKT!


 

Reacties gesloten.