Het Ubomi Obutsha Centre: wat doen ze daar ook alweer?

Soms is het gemakkelijk om door alle drukte, berichten, acties en nieuwtjes een beetje uit het oog te verliezen wat het Ubomi Obutsha Centre ook alweer is en wat ze doen. Laten we ons geheugen even opfrissen!

Het Ubomi Obutsha Centre in Kwazakhele Township, in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Het Centre zet zich in voor kinderen die opgroeien onder risicovolle omstandigheden, in gezinnen waar vaak niet genoeg geld en/of kennis is om de kinderen goed op te voeden en op te laten groeien. Het Ubomi Obutsha Cente biedt diverse programma’s waarin het probeert de kinderen, maar ook de ouders, hierbij te helpen.

Zo is er een kinderopvang voor de kleuters, is er huiswerkhulp voor schoolkinderen, zijn er programma’s voor jongeren om te leren over onderwerpen die spelen in hun leven (denk aan sociale vaardigheden, seksualiteit, werken aan je toekomst en budgetteren) en zijn er workshops voor ouders. Daarnaast biedt het Centre met haar Soup Kitchen (soepkeuken) drie keer per week de kinderen uit de omgeving van het Centre een voedzame maaltijd, iets waar zij thuis niet altijd op kunnen rekenen, en helpt het hen bijvoorbeeld met het verkrijgen van schoolspullen.

Wil je meer weten over wat het Ubomi Obutsha Centre allemaal doet? Kijk dan hier!

Reacties gesloten.