Een vrijwilliger aan het woord

“Ik ben een tweedejaars student Human Resources aan de universiteit in Port Elizabeth. Zelf heb ik ook familie die vlakbij het Ubomi Obutsha Centre woont. Ook mijn familie is betrokken geweest bij het Centre en ook mijn moeder heeft hen geprobeerd te helpen door mijn nichtje in huis te nemen.

Helaas hielp dit allemaal niet en is zelfs het Ubomi Obutsha Centre uiteindelijk gestopt met het begeleiden van dit gezin. Mijn familieleden stonden niet open voor de hulp en de activiteiten die hen geboden werd. Ik kwam zo tot het inzicht dat je mensen alleen kunt helpen als zij ook bereid zijn zichzelf te helpen!

Voor mijn opleiding moest ik een stageplek zoeken waar ik een ‘pay it forward’ (geef het door) project kon uitvoeren. Ik besloot dit bij het Ubomi Obutsha Centre te doen, omdat ik met eigen ogen gezien heb hoe zij zich inzetten voor gezinnen die een beetje hulp kunnen en willen gebruiken. Natuurlijk doet het pijn om te zien dat het niet beter gaat met mijn eigen familie en dat zij hier zelf niks aan lijken te doen, maar daarom koos ik er juist voor om mensen te helpen die dit wél doen. Ik weet zeker dat de gezinnen die nu ondersteund worden door het Centre dit erg waarderen en dat dit een langdurig positief effect op hun leven zal hebben! Ik hoop dat mijn familie dat ook ooit gaat inzien en alsnog bereid is om te veranderen.”

-Nozi, vrijwilliger en stagiaire bij het Ubomi Obutsha Centre in Kwazakhele Township, Zuid-Afrika.

snippet 2016 mei

Reacties gesloten.