Discovery Room

Het nieuwe jaar is weer begonnen en met een nieuw jaar ontstaan er ook nieuwe ideeën. Het Ubomi Obutsha Centre wil het eerste kwartaal van 2019 graag de bibliotheek ombouwen tot een Discovery Room. De bibliotheek werd weinig gebruikt, omdat de mensen uit het Township geen boeken lezen.

Nu is de wens ontstaan de ruimte om te bouwen tot een levendige plek van ontdekking en blootstelling aan aspecten van het leven die veel mensen uit de arme gemeenschap normaal gesproken niet in het dagelijks leven te zien krijgen.

Het Centre wil graag een ‘losgekoppelde’ ruimte maken waar verhalenboeken kunnen worden voorgelezen aan jonge kinderen zodat ze hun verbeeldingskracht kunnen vergroten en een zucht naar lezen en een verlangen naar kennis kunnen ontwikkelen.

Daarnaast wil het Centre graag een ruimte creëren waar kinderen, die hun huiswerk in het UOC komen doen, kunnen werken in een veilige en stimulerende omgeving waar ze toegang hebben tot bronnen waar ze anders geen toegang toe zouden hebben.

In de ruimte moeten ook workshops kunnen worden gepresenteerd aan leden van de gemeenschap op manieren die ze stimulerend en bemoedigend vinden (via technologie) om ze beter te verbinden met de wereld buiten het Township, zodat ze een grotere levensvisie voor zichzelf en vooral voor hun kinderen ontwikkelen.

Hiervoor moet een hoop gebeuren. Allereerst moeten alle ingebouwde werkbanken en de tapijten worden verwijderd. De vloer moet opnieuw gelegd worden en de ramen moeten gerepareerd en of vervangen worden. Daarna moeten er box-banken gemaakt worden waar spullen in opgeslagen kunnen worden en waar mensen op kunnen zitten. Er moeten opvouwbare tafels en een grote TV aangeschaft worden.

Wil jij helpen deze kamer te realiseren? Of ken je iemand die hieraan zou willen bijdragen? Maak dan hier je donatie over.

Reacties gesloten.