Interview met Mr. Mashologu – Schooldirecteur

De directeur van de school kent het Ubomi Obutsha Centre al jaren en benadrukt de fijne werkrelatie die hij heeft met het centrum. Sommige leerlingen van de school nemen ook deel aan de programma’s van het Ubomi Obutsha Centre. In de tijd dat de groentetuin opgestart werd, werd de school ingelicht dat een deel van de opbrengst voor de verkoop was.

Sindsdien zijn zij een van de vaste klanten van het centrum. ‘Doordat het Ubomi Obutsha Centre de groenten verkoopt, kunnen al onze leerlingen profiteren van het verse voedsel.’ Daarbij is de school trots dat ze het centrum op deze manier financieel wat kunnen helpen: ‘Hoe meer groenten zij kunnen verkopen, hoe meer kwetsbare kinderen en gezinnen zij kunnen ondersteunen.’

De directeur benadrukt het belang van een grotere groentetuin, omdat dat het Ubomi Obutsha Centre in staat stelt haar werk op een grotere schaal te kunnen uitvoeren. Het Centrum heeft een positief effect op de gehele gemeenschap en is daarmee onmisbaar. ‘We zijn blij om hierin als school te kunnen ondersteunen.

Zie je het belang van een goede groentetuin en wil je deze ondersteunen, klik dan hier.