Interview met Malume – Vrijwilliger groentetuin

Een van de vrijwilligers die in de groentetuin werkt, is Malume. Hij woont in de buurt van het centrum en liep vroeger met regelmaat langs het centrum, waarbij hij zich afvroeg waar het centrum voor was. Doordat zijn nichtje naar een van de andere programma’s van het centrum ging, ontdekte hij dat het centrum er was voor de mensen en kinderen uit de gemeenschap.

Hij hoorde over de groentetuin en heeft zich daardoor aangemeld als vrijwilliger, want ‘daar helpen is beter dan thuis blijven en niets doen’. Inmiddels werkt hij er al 5 à 6 jaar en het werk in de groentetuin geeft hem veel voldoening: ‘Ik leer veel van de anderen die ook in de tuin werken. Daarnaast leer ik verantwoordelijkheid te nemen, hard te werken en samen te werken.

Het uitbreiden van de groentetuin zou fantastisch zijn. Allereerst voor de soepkeuken, zodat er meer met de groenten gekookt kan worden. Daarnaast zou er meer groente verkocht kunnen worden, wat goed is voor het centrum. En de groentetuin zal dan meer werk opleveren voor andere mensen. Het werken in de groentetuin is een passie voor Malume en die passie zou hij meer mensen gunnen.

Zie je het belang van een goede groentetuin en wil je deze ondersteunen, klik dan hier.