Tuinman gezocht!

Een van de vaste programma’s van het Ubomi Obutsha Centre is De Groentetuin. Deze tuin bestaat ruim 10 jaar en voorziet het centrum van verse groenten. De tuin kende een bloeiende start, maar het laatste jaar dalen de opbrengsten. Wanneer er een toegewijde tuinman aangesteld zou kunnen worden, kan de tuin weer floreren. Hierdoor stijgt de productie van de groenten en kan een deel van de groenten worden verkocht, waardoor het centrum een extra inkomstenbron kan genereren.

Met de aanstelling van de tuinman is de verwachting dat de opbrengst van de tuin mogelijk vertienvoudigt! Het afgelopen jaar bracht de tuin pakweg 4000 Zuid-Afrikaanse Rand op (ongeveer €250) en de verwachting is dat die opbrengst zou kunnen stijgen naar 45.000 Zuid-Afrikaanse Rand (ongeveer €2.800)!

Het belang van de tuin is niet alleen van financiële aard, maar heeft meer facetten. De komende weken nemen we je mee om je die facetten te laten zien. Dit doen we samen met niet alleen de medewerkers van het centrum en van de groentetuin, maar ook met de klanten van de groentetuin. Zij gaan je vertellen wat de tuin voor hen betekent.

Omdat we in de kracht van de groentetuin geloven, willen we met deze actie de tuinman kunnen bekostigen voor het eerste jaar, zodat gewerkt kan worden aan een hogere productie. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €1500 en daar hebben we jouw hulp bij nodig!

  • Voor €100 kunnen we de tuinman één maand het basissalaris betalen
  • Voor €50 Kopen we één set tuingereedschap, met spades, schoffels, onkruidstekers etc.
  • Voor €25 kopen we 10 zakjes groentezaad
  • Voor €15 kopen we 50L compostgrond

Dus help je mee? Ieder bedrag is welkom!

Een bijdrage leveren kan ….

Betalen met ideal Kies het doel Kies het bedrag
Donatie-Tuinman

Het belang van een goede groentetuin wordt uitgelegd in een persoonlijk interview met: